PJ IX 2009

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
YcB

PJ IX 2009

Post autor: YcB » ndz 27 wrz, 2009

Witam, jestem nowy na forum. Wiem, że kilka takich tematów już było, ale jak wiadomo przepisy się zmieniaja i chciałbym sie dowiedziec kilku rzeczy na temat prawa jazdy na quada(oraz kilku konkretnych odpowiedzi) , a mianowicie :
-B1,A1 itd. czyli maksymalna pojemnośc silnika quada, i jak to wygląda z jeżdżeniem po mieście
-na jaki pojazd można zarejestrowac 200-300cc
-czy zrobione prawo jazdy B1 trzeba odnowic(albo zrobic kat. B) w wieku 18 lat
-Lucky Star (250cc) jest sprzedawany w manualu?
-inne dobre marki quadow (do 7 tys. w manualu, może byc używany )

Przepraszam za wszelkie błędy, wiem że takie tematy były ale chodzi mi o zgromadzenie tych informacji w jednym miejscu. Wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi.
YcB... To JA !

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 27 wrz, 2009

Quada można zarejestrować tylko jako pojazd samochodowy inny czyli prawo jazdy kat. B, B1. Pojemność jest bez znaczenia, ale dopuszczalna moc to 15,4KW. Lucky Star w manualu jest tylko 450. Inne tajwańskie marki: Kymco, TGB, SYM, Adly, Aeon.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 28 wrz, 2009

i SMC :P
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

YcB

Post autor: YcB » pn 28 wrz, 2009

Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli quad ma większa moc niz 15,4KW i ma wprowadzone ograniczenie prędkości to może byc dopuszczony?
I jestem zielony jeśli chodzi o silniki : im większa pojemnośc tym więcej KW- 50cc to ile KW
YcB... To JA !

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 28 wrz, 2009

Nie może się poruszać.

KW to jego moc...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

botor
Kontakt:

Post autor: botor » śr 21 paź, 2009

nie ma jako takiej podziałki... poj. silnika = KW przy pojemnosci 500 mozna osiagnac podobne paramerty jak przy wielkosci 700 (patrz G550 i G700)

są firmy które ograniczaja moc silnkia o ile wiem to chyba Free&Fun to robi ale glową nie ręcze:P
Suzuki Eiger automat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”