Quad dla 14-latka

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
bartekg95

Post autor: bartekg95 » wt 20 paź, 2009

Ok ale jak takiś mądry to dorać mi quada do 3000zł żeby nie był g****. I podaj stronę jak coś znajdziesz!! (Tylko nie pisz, żebym sobie zaoszczędził i kupił droższego!!)

Awatar użytkownika
kuba4x4
Quad:: Can - Am Outlander XT - Był, Jest i Będzie !
Imię: Jake
Kontakt:

Post autor: kuba4x4 » wt 20 paź, 2009

Kup sobie skuter ^^ A tak na powarznie to jak chcesz to sobie kup juz tego chinola;p Mi to lata... Zawsze da sie zaoszczedzic i nie mow mi ze sie nie da
A.Z.T. ATV ZGIERZ TEAM - www.ZgierzTeam.pl
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » wt 20 paź, 2009

zastanów się czy lepiej wydawać na remonty i naprawy czy spłacać raty za fajnego gada...
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

bartekg95

Post autor: bartekg95 » wt 20 paź, 2009

piotrekgrox

Można Chińczyka, tylko po co...

Post autor: piotrekgrox » wt 20 paź, 2009

Radzę koledze raczej się powstrzymać i dozbierać trochę $. Wiem, że łatwo się mówi, ale po prostu taniej za bardzo się nie da. Pamiętaj również, że quad to nie jest maszyna którą kupisz, zalejesz benzyną i pojedzie... Rocznie na wymianę części/oleje/etc wydasz przynajmniej kilkaset złotych, chyba, że znasz się na rzeczy i jesteś w stanie niektóre rzeczy zrobić na własną rękę. To nie jest tani sport/hobby. Także wybór należy do Ciebie...
Już za około 5000 zł (albo nawet mniej) możesz mieć Blasterka. Co prawda będzie to maszyna z lat 2000-02, ale Yamaha.
Przykładowo:
http://allegro.pl/item771497961_yamaha_ ... _2001.html
http://allegro.pl/item790252805_yamaha_ ... 4_rok.html
Oczywiście jest tego więcej. Wielu wypowiedziało się przede mną na temat chińczyków i powielanie tego co zostało naskrobane na forum jest bezsensu. Po prostu nie warto...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
whisper

Post autor: whisper » czw 19 lis, 2009

No Dokładnie.. miałem chinola i to nie jednego. Podczas kręcenia bączków wahacz pękł , gwinty puszczały i takie tam. Mam LTZ`a (suzuki LTZ400 ) i też mi się psuje ale to moja wina i mojego użytkowania na przykładzie. Polecam gorąco tego blastera lub banshee, Rozumiem że rodzice mogą się tyle na tyle zapożyczyć też to przechodziłem i nie mów ze mają gotówkę jak by tyle mieli to by mogli się laitem zapożyczyć na takiego blastera . Z biegiem czasu myślę ze warto było mieć te chinole było się na czym uczyć ale idealny by byl blaster ale wtedy nie miałem o tym pojęcia w ogóle , namów rodziców/ odczekaj trochę nie bedziesz żałował ,

Nie zrozumiałem pewnej rzeczy. Który jest lepszy na szosie a który w terenie , prwdę mówiąc większe błoto i leżysz , a na asfalcie jak ci koło odleci nie widzę tego kolorowo. Następna sprawa ze takie pojazdy homologacji nie mają a jak już to ty nie masz prawa nimi jeździc .

Pozdrawiam Whisper

michal-nwl
Kontakt:

Post autor: michal-nwl » sob 26 gru, 2009

Nawet jeśli kupisz tego chińskiego quadzika za 3000, to gwarantuję Ci, że na 100% zapłacisz w ciągu 2 lat ok 6000zł na naprawę więc lepiej chwile poczekaj poproś babcię, mamę, tatę, ciocię, wujka, i jeszcze sam odłóż i np kup Polarisa phoenix-a za 11tyś. I tytaj gwarantuję ci, że będziesz z niego zadowolony, sam takiego mam i jest na niego jedno stwierdzenie :
Mały, ale wariat. :I love POLARIS: :I love POLARIS: :I love POLARIS: :I love POLARIS:
Polaris phoenix 200.... Mały ale wariat....
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » sob 26 gru, 2009

A ja mam ślicznego Phoenixa za 8900 ;)
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

Awatar użytkownika
Katon
Quad:: Honda Foreman 500

Post autor: Katon » sob 02 sty, 2010

Witam.
Krawco ma rację miałem do czynienia z Phoenixem.
Fajna maszyna do zabawy na początek.
Honda Foreman 500

OFF-ROAD sztuka topienia pieniędzy w błocie.

przemeksocom
Quad:: 125cc
Imię: przemek

Re: Quad dla 14-latka

Post autor: przemeksocom » śr 07 mar, 2012

ta zgadzam sie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”