Jazda bez PRAWKA

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
lew123456789
Kontakt:

Post autor: lew123456789 » ndz 18 paź, 2009

Mojego brata jak złapali na Yamaha 250r, to on zaczoł im wciskąć kity że niewiedział że na quada cza mieć prawojazy. Więc oni mu pospuszczali powietrze i kazali pchać do domu jakieś 14 km :I love QUADZIK:

Awatar użytkownika
Rożny00
Quad:: Suzuki KingQuad 750AXi

Post autor: Rożny00 » ndz 18 paź, 2009

Spotkałem się również jako naoczny świadek jak policjanci próbowali schwytać quadowca lecz tamten nie ustępował i darł ile się tylko dało.. Była sucha i wakacyjna pora.. Sądzę że miał ok 90-95 km/h jechał drogą asfaltową następnie wpadł w szutrówke (droga asfaltowa skręcała na lewo i również była możliwość przejechanie prosto wpadając w właśnie drogę szutrową) Był OGROMNY tuman kurzu i właśnie pod tą osłoną wyślizgnął się policjantom, panowie w granatowej astrze zatrzymali się, wysiedli z auta i nadsłuchiwali.. Co się działo dalej to nie mam pojęcia ale jestem przekonany w 100% że go nie złapali.

Podziwiałem tego quadowca że zachował zimną krew i jakimś cudem zdołał im uciec lecz takie zachowanie jak wszyscy wiemy nie należało do poprawnych.

Gdybym to był ja i nie posiadałbym prawka to nie miałbym innego wyjścia i zatrzymałbym się bo nawet "na upartego" moje zdolności dynamicznej jazdy nie wystarczyłyby by im uciec. A przecież rok czasu to nie wieczność.

Na szczęście mnie taka niespodzianka nie doczeka ;p
Pokochaj przyrodę tak i ona pokocha Ciebie.
Pokochaj rozwagę tak i ona uchroni Cię od złego.
Pokochaj radość tak i ona Cię nią obdarzy.
Pokochaj wszystko co godne kochania.

Suzuki KingQuad750AXi

ogar KingQuada = 89% :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”