Jazda bez prawa jazdy i bez rejestracji

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
zgondzio9

Jazda bez prawa jazdy i bez rejestracji

Post autor: zgondzio9 » wt 06 paź, 2009

Witajcie,
Mam zamiar kupic quada o pojemnosci 250cc niestety bez mozliwosci rejestracji.
A teraz moje pytanie, co grozi mi gdy zlapie mnie policja a quad nie bedzie ani zarejestrowany ani nie bede miec zadnego prawa jazdy ( mam 14 lat to itak chyba nie moge nic zrobic na quada o takiej poj.). I jeszcze jedno czy gdy zarejestruje quada i chce miec wszystko na niezbedne na (po za prawem jazdy) to jakie sa opłaty za to wszystko

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » sob 10 paź, 2009

nic nie musisz miec, a wszytko w tym kraju jest za darmo, taka gwarancja ustawy zasadzniczej - rodzice wiedza, ze chcesz kupic quada...? pogadaj z nimi, moze Cie uswiadomia...

sorry chlopie, ale czy Ty nie ogladasz telewizji, nie sluchasz radia, nie chodzisz do szkoly na spotkania z Policja w sprawie bezpieczenstwa w ruchu drogowym - moze najwyzszy czas zaczac to robic a nie pisac takie pytania...

jazda quadem to nie tylko zabawa to takze odpowiedzialnosc, odpowiedzialnosc to takze wiedza, co mozna, a czego nie, pozyskanie tej wiedzy jest tak oczywiste, ze nie powinienes szukac odpowiedzi na nie w internecie,

jednak nie pozostawiajac Twojego posta bez odpowiedzi informuje, ze grozi Ci to samo, co prowadzenie 42tonowej ciezarowki niezarejestrowanej i bez uprawnien (prawa jazdy na ten pojazd), tylko kara za brak OC jest kilkukrotnie wyzsza...

jeszcze raz apeluje - pogadaj z rodzicami... :ok:
.:GALEON:.

botor
Kontakt:

Post autor: botor » sob 10 paź, 2009

Wydaje mi sie że raczej kupno quada w tym wieku bez wiedzy rodziców o tym jest niemożliwe! prędzej czy pożniej to wyjdzie na jaw! a poza tym ja quad ma pojemnaść 250 to pare kółek już trzeba dac :P

widze ze chyba bardziej chodzi ci o lansowanie sie quadem po ulicach niż w terenie wiec podradzam ci ten pomysł bo quady nie nadaja sie do jazdy po ulicy bo nie sa do tego przyzwyczajone jak bardzo chcesz to kup sobie skuter :)

jasli sie myle to nie powinienes sie przejmowac tym o co pytasz bo na tor podejrzewam ze bedziesz dojezdzal autem z lawetka albo na pace :)

kara jest taka sama jak w przypadku np. skuterow wodnych nie powiem ci dokladnek kwoty bo cos mi mowi ze nie powinnienem ale napewno uszczupli to twoj portfel :)

jestem w twoim wieku wiec wiem co mowie :)
Suzuki Eiger automat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”