Dla dziecka - Suzuki LT50 czy Magnus 70 ???

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
klauz

Dla dziecka - Suzuki LT50 czy Magnus 70 ???

Post autor: klauz » pn 24 sie, 2009

Witam wszystkich, pytanie jak w temacie. Odpowiedź byłaby oczywista, gdyby nie to, że suzuki ma 18 lat, a chińczyk jest nowy, z gwarancją, silnik 4T, el rozrusznik itp. Ma to być quad dla 4letniego dziecka, więc zbytnio go nie zmęczy extremalną jazdą. Co byście wybrali ?

Awatar użytkownika
Maxikaz
Kontakt:

Post autor: Maxikaz » pn 24 sie, 2009

A ile masz pieniędzy na ten wydatek ? Według mnie na pewno nie ten 18 letni suzuki, bo osobiście sam bym się bał na niego wsiąść.

klauz

Post autor: klauz » śr 26 sie, 2009

i jeden i drugi kosztuje w granicach 2 tys.

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 26 sie, 2009

Nie pamiętam doquadnie, ale ten Suzuki 18-letni nie ma chyba z tyłu żadnej amortyzacji. Więc jedyna amortyzacja kręgosłupa dziecka to opony, a to troszkę mało, chyba że po równym asfalcie będzie maluch jeździł... Ale sprawdź to jeszcze klauz.

Oczywiście w tym chińczyku z amortyzacją również daleko od ideału.

Przede wszystkim sprawdź czy Twój 4-latek będzie w stanie skręcać kierownicą, czy będzie mógł z łatwością nacisnąć hamulec, żeby zatrzymać quada. Bo może się okazać, że żadna z tych propozycji nie jest dobra dla tak młodego quadowca...
Póki co quadowa emeryturka :)

Filip14

Post autor: Filip14 » ndz 30 sie, 2009

ja mam kuzynke ma prawie 5 lat i ledwo skręca tylko w kółko jeździ heh o hamulcach wogole nie ma mowy nie umi ;/ raz przywaliła w samochód.Wiadomo jazda nei za szybka bo to silnik od kosiarki ale... ja 1,70wzrostu 65kgi dał rade 30km/h :) Szwagier przywiózł z niemiec póki co ja katuje czasami tą "kosiarkę" :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”