automat czy manual?
automat czy manual?
witam przymierzam sie do kupna sprzeta. mysle ze to bedzie aeon, kymco lub lucky star. jaka skrzynia jest lepsza manual czy automat. na codzien jezdze autem w automacie i wiem ze nie da sie z niego wycisnac tyle co z manuala a jak sprawa wyglada w quadach? i jak wyglada sprawa z czesciami do tych sprzetow? pozdrawiam
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Wszystko zależy jak chcesz jeździć, jak w ostrym terenie to automat. Jak szutry, manual.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Może napisz mi tak wolisz przeprawową jazdę czy sportową?
Np. Wyobrażasz sobie zmieniać bieg podjeżdżając pod stromą gorę albo stojąc w wodzie(gdzie dźwignia biegów jest pod wodą) ? Tutaj przydaje się automat.
Chcesz latać sportowo, to pomyśl tak wchodzisz bokiem w zakręt(nie wiesz na jakim biegu jedziesz) i modlisz się aby automat nie zmienił biegu bo gleba murowana... Tutaj lepszy manual.
Np. Wyobrażasz sobie zmieniać bieg podjeżdżając pod stromą gorę albo stojąc w wodzie(gdzie dźwignia biegów jest pod wodą) ? Tutaj przydaje się automat.
Chcesz latać sportowo, to pomyśl tak wchodzisz bokiem w zakręt(nie wiesz na jakim biegu jedziesz) i modlisz się aby automat nie zmienił biegu bo gleba murowana... Tutaj lepszy manual.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.