Kymco 150 zdechlo elektrycznie

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Q65

Kymco 150 zdechlo elektrycznie

Post autor: Q65 » pn 13 lip, 2009

Jeździłem, jeździłem, jeździłem.
Potem quada umyłem. Po myciu (2h po jezdzcie) quad tak jakby umarl elektrycznie.
Pozycja neutral na dzwigni zmiany biegow (nie swieci sie literka N na konsoli, tak jakby bieg byl wrzucony). Oczywiście rozrusznik ani mru mru. To samo swiatla, nie zapalaja sie. Co ciekawe dziala licznik, wyswietlaja sie cyferki.
Aku jest na pewno dobre.
Od czego zaczać? jak to sprawdzić co nie dziala?

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pn 13 lip, 2009

MXU czy Mixer ?!
.:GALEON:.

Q65

Mixer

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pn 13 lip, 2009

Akurat w Mixerze akumulator potrafił paść b. szybko i bez przyczyny, a przynajmniej u mnie więc nie wykluczałbym go tak od razu. Światła nie swiecą sie wogóle?! z tego co pamiętam to u mnie na zgaszonym silniku paliły się tylko pozycje. Przede wszystkim spróbuj "pomachać" dzwignią skrzyni biegów od skrajnego położenia dolnego do górnego ale nie po jodełce tylko po prostu góra <-> dół po oporach. w miarę szybko kilka razy. Powinna zapalić się kontrolka luzu, bo domniemam, że kontrolka wstecznego też się nie świeci?!

Q65

Probowalem z podlaczonym drugim aku. Dziwne jest to, ze wlasnie licznik dziala.
A wyglada to wlasnie tak jakby bieg "D" byl caly czas wrzucony... byc moze to jakis czujnik przy dzwigni zmiany biegow? Gdzie on jest?
Ja nie wiem czy przypadkiem nawet na biegu swiatlo po przekrecniu stacyjki nie powinno sie zapalic jakies minimalne swiatelko... jak sie do tego zabrac?

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » wt 14 lip, 2009

czujnik kontrolki zmiany biegów jest pod deklem przekładni CVT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”