[DB] DZICZ BIESZCZADZKA IV 19 - 21.06.2009 (edycja letnia )

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » wt 23 cze, 2009

grot
Po zjechaniu do bazy wyskoczyłem zobaczyć co się dzieje na tym "moim nieszczęsnym oesie 3 "i co zobaczyłem :pozrywane taśmy i "kilka skrótów " Nawet Jarysowi się nie dziwie , że chciał zrobić skróta ( bo skrót już był ) , choć dał się namówić na jazdę po trasie . To on .............a reszta ........smutne.
Niech każdy sobie odpowie , czy ukończył rajd
6 godzin jechaliśmy ten piep... OS a potem dowiedziałem sie, że inni go w 2 h robili. Nie chciałem wierzyć ale teraz wiem dlaczego. To bez sensu.
niestety na PT było to samo :zły:
To naprawdę chore i trzeba temu przeciwdziałać :myśl:
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

OLAF

Post autor: OLAF » wt 23 cze, 2009

Witajcie,
Co do naszych Yamah Grizzly 450 i 700 oraz naszego III miejsca to:
- faktycznie Mateusz na G700 jechał na seryjnych oponach - jezdzi na nich od nowości 10/2008, czyli nowe to one nie byly
- ja obleciałem wszystko na G450
- z tego co powiedział sędzia, jako jedyny przejechałem staw i wyjechałem na góre bez pomocy wyciagraki i innego quada :) Śmigło za mną także wyskoczył na góre bez wyciagraki !

Chcialem troszkę obalić mity, co do pojemności, marki quada i rodzaju opon ! My cudów nie robilismy ( nie skrócilismy nawet 1 metra poza taśmami ) i uważam ze pojemność i marka nie ma na Dizczy znaczenia - ważny jest rozsadek, koncentacja, pewny partner, sprawdzona wyciagarka i dobra konsekwentna jazda.

Dziekuję za pomysł i organizacje Łukaszowi i Markusowi, dziękuję także wszystkim chłopakom, którzy stanęli na starcie rajdu. Była to mega mega trudna impreza, gdzie co kilka minut mógłabyc główka, lot do potoka lub dzwon w drzewo. Z racji naszego debiutu, zabrakło nam troszke doswiadczenia, ale na jesień wracam tam, aby powalyczć o jeszcze lepszy wynik - Grot pozdrowienia dla Ciebie :)

-------
Quadoo Team - www.quadoo.pl

Awatar użytkownika
Wiewiorek
Kontakt:

Post autor: Wiewiorek » wt 23 cze, 2009

Następnym razem zabiorę nalewkę Pigwińska w wydaniu damskim :drink:
Ta wersja była dobra :ok: Może lepiej nie zmieniać tego co dobre :drink:

grot

Post autor: grot » wt 23 cze, 2009

Cytat:
grot
Cytat:
Po zjechaniu do bazy wyskoczyłem zobaczyć co się dzieje na tym "moim nieszczęsnym oesie 3 "i co zobaczyłem :pozrywane taśmy i "kilka skrótów " Nawet Jarysowi się nie dziwie , że chciał zrobić skróta ( bo skrót już był ) , choć dał się namówić na jazdę po trasie . To on .............a reszta ........smutne.

6 godzin jechaliśmy ten piep... OS a potem dowiedziałem sie, że inni go w 2 h robili. Nie chciałem wierzyć ale teraz wiem dlaczego. To bez sensu.

niestety na PT było to samo
To naprawdę chore i trzeba temu przeciwdziałać
Najlepszy sposób był na poprzedniej Dziczy. Trasa pomiędzy taśmami w większości to była najłatwiejsza trasa w danym terenie i każdy skrót był już tylko gorszy. No ale niestety nie zawsze teren na to pozwala.
Jakieś drobne wyjazdy poza taśmy czy przerwania jej na skutek walki jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają ale jeśli 70% OS jest jechane bokiem to po co jechać na rajd.
KQ 700

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 23 cze, 2009

:? no niestety ...też sie zastanawiałem po co jeżdzić na rajdy "tasmowe" skoro "zawodnicy" mogli by pojeżdzić po polanie bez ograniczeń :myśl:

my oes 4 kończyliśmy przed godziną 15 tą a ślady przejazdu były tylko 2a! wszyscy poszli bokiem :no no no:
.:GALEON:.

grot

Post autor: grot » wt 23 cze, 2009

my oes 4 kończyliśmy przed godziną 15 tą a ślady przejazdu były tylko 2a! wszyscy poszli bokiem
Nie no tutaj to chyba trochę przesadziłeś. My kończyliśmy OS 4 znacznie wcześniej ( około 7-8 rano ) i było kilka śladów. Doadtkowo doszły również nasze. Łukasz też opowiadał nam po OSie ( bo był na mecie OSu )jak ludziska mieli kłopoty na OS4 wiec akurat tam to chyba ktoś jeździł po taśmach. Oczywiście nie zmienia to faktu, że było sporo ludzi którzy kompletnie taśmy mieli w du...
Powtarzam jeszcze raz nie jest wielkim grzechem lekko taśme naciągnąć by znaleźć trochę przyczepności ale całe OSy robione z boku to przegięcie.
KQ 700

MaciekP

Post autor: MaciekP » wt 23 cze, 2009

dlatego wyprawy quadowe mają kolosalną przyszłość. Jedyne kantowanie to w opisie poziomu ryzyka wyjazdu sprzedawanemu żonie i rodzinie. :D

Zamiast kilkunastu km masz 700 czy 1000km na quadzie. Tyle KM i tylko jedno mycie quada! Tylko jedno jechanie samochodem, tylko jedna rozsądna opłata.
Ostatnio zmieniony wt 23 cze, 2009 przez MaciekP, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 23 cze, 2009

:D i tu się maćku zgadzamy :tak:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
cerrone
Quad:: Yamaha RingRoad
Kontakt:

Post autor: cerrone » wt 23 cze, 2009

ITAL
grot
niestety na PT było to samo :zły:
To naprawdę chore i trzeba temu przeciwdziałać :myśl:

korzystając z kompa Ronina krótko odpowiem że Wszyscy którzy piszecie o jazdach poza taśmami na DB IV nie macie racji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zapominacie o jednej podstawowej kwestii że 2 tygodnie wcześniej szła tam impreza " Bieszczady dla Wszystkich " !!!!!

i nic podobnego nie miało tam miejsca !!!!

poza tym to co pisze Dziki o jeździe poza taśmami na oesie 3 to tak jakby wskazywał Jarka i Grota za winnych bo właśnie po nich jechał Jarys

a to jest duży błąd , i dotyczy to ogólnie wszystkich oesów DB IV i tak szła w ten sposób że jazda poza taśmą mogłaby iść tylko trudniej !!!!!!

także tyle a co do sędziów na DB V to napewno będzie ich tylu ilu trzeba ( tradycyjnie )
bo Wszyscy na Dziczy macie słuszne podejście bo liczy się jazda i upodlenie !!!!

DB V będzie w 3 weekend października i już dziś wiem że będziemy pić wielkiego szampana podsumowującego puchar :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro dla wszystkich Zakapiorów :rotfl:
Ostatnio zmieniony wt 23 cze, 2009 przez cerrone, łącznie zmieniany 1 raz.
Yamaha RingRoad

Awatar użytkownika
jack182
Quad:: Yamaha Grizzly 700
Imię: Jack

Post autor: jack182 » wt 23 cze, 2009

Widzę, że zaczyna sie robić dziwna atmosfera :(
To, że było wyrażnie widać objazdy OSów, nie da sie ukryć i miejscami to wyjazd z OSu był bardziej wyraźny niż trasa między taśmami, ale nie ma co innych posądzać skoro kogoś sie poza trasą nie złapało, ślady poza mogły być również zrobione przez obsługę w czasie wytyczania OSu lub w trakcie imprezy.
Byłem pierwszy raz na Dziczy, i pomimo strasznego upodlenia chcę tam wrócić i powalczyć nieco bardziej, bo wynik (3 OSy) mnie nie satysfakcjonuje, a szacun dla tych co przejechali całość :oklaski:
Jeżeli organizator stwierdzi, że objazdy są nagminne, wystarczy jako kryterium weryfikacji ściągać track z GPS każdego ridera przy zdawaniu karty i wszystko będzie jasne :chatownik:
Pozdrawiam
Jack182

POLEROWANY BETON
www.jkc-group.pl
www.apexccs.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”