Bruin 350 stuki przy rozłączania 4x4

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly / Bruin 350
ODPOWIEDZ
kotlarzk

Bruin 350 stuki przy rozłączania 4x4

Post autor: kotlarzk » wt 09 cze, 2009

witam.mam pytanko, może ktoś mi pomoże i wie co to może być.Kiedy rozłączam napędy 4x4 na 4x2 to napęd rozłącza się po chwili i słychać takie stuknięcie ale tylko w czasie jazdy.przy załączeniu wszystko gra ale jak rozłączam to czasami tak słychać...co to może być?olej w dyfrze przednim jest, chyba że gdzieś jeszcze tam sie leje olej?

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 10 cze, 2009

Napedy w bruinie rozlacza sie i zalacza stojac (czyli kola nie powinny sie krecic, lub krecic z minimalna predkoscia, przy zachowaniu niskich obrotow silnika) - patrz instrukcja obslugi oraz nieniedy informacja na naklejce na ktoryms blotniku przednim...

jezeli sie zatrzymasz i wykonasz te operacje bedziesz slyszal tylko prace silniczka elektrycznego zalaczajacego/rozlaczajacego naped przedni...
.:GALEON:.

kotlarzk

Post autor: kotlarzk » śr 10 cze, 2009

z tego co wiem to na błotniku pisze ONCOMAND czyli załączanie w każdej chwili czyli na żądanie, no chyba że się mylę? nie wiem teraz

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 10 cze, 2009

no tak, masz racje :)

zatrzymujesz sie i "na zadanie" zalacza Ci sie naped przedni, jezeli wcisniesz czerwony przycisk przy prawej raczce kierownicy...

spróbuj zalaczyc naped tak jak Ci pisalem, jezeli nie bedzie poprawy - skontaktuj sie z kims, kto rozwiaze Ci ten problem...
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly / Bruin 250, 350”