HONDA RINCON 650, WASZE OPINIE
HONDA RINCON 650, WASZE OPINIE
Czekam na wsze opinie o tym quadzie.
Ja zrobiłem na swoim Rinconie prawie 2000 km i jestem bardzo zadowolony. Quad jest bardzo wytrzymały i bezawaryjny pomimo jazdy w bardzo ciężkim terenie. Jest wystarczająco silny i dynamiczny aby pokonać nawet bardzo trudny teren, zawieszenie ma bardzo wygodne a prowadzenie jest rewelacyjne.
Piszcie proszę o waszych spostrzeżeniach, jak się sprawuje itd...
pozdrawiam
Ja zrobiłem na swoim Rinconie prawie 2000 km i jestem bardzo zadowolony. Quad jest bardzo wytrzymały i bezawaryjny pomimo jazdy w bardzo ciężkim terenie. Jest wystarczająco silny i dynamiczny aby pokonać nawet bardzo trudny teren, zawieszenie ma bardzo wygodne a prowadzenie jest rewelacyjne.
Piszcie proszę o waszych spostrzeżeniach, jak się sprawuje itd...
pozdrawiam
Hej ! Bardzo poważnie rozwazałem zakup Rincona, od 3 lat mam Foremana 450 i wiem co jest jakość Hondy. Podobało mi się niezależne tylne zawieszenie, chyba jest to jedyny model Hondy z takim rozwiązaniem, sztywna oś pozostałych modelach, w tym i moim Foremanie, nie dość że znacznie pogarsza komfort jazdy to jest awaryjna (spawałem ją już kilka razy wraz wachaczem).
Jednak zniechęciła mnie skrzynia biegów (automat 3 stopniowy) i brak reduktora, zasięgałem opini na amerykańkim forum Hondy i tam potwierdzili moj obawy, to nie jest skrzynia do ciężkiej pracy (do jakiej ja uzywam quadów).
Najlepiej połączył bym skrzynię od Rubicona (bezstopniowa przekładnia na tarczach a nie na pasku- nie do zajeżdzenia) z zawieszeniem Rincona.
A tak, zdecydowałem się na Brute Force 750.
Jednak zniechęciła mnie skrzynia biegów (automat 3 stopniowy) i brak reduktora, zasięgałem opini na amerykańkim forum Hondy i tam potwierdzili moj obawy, to nie jest skrzynia do ciężkiej pracy (do jakiej ja uzywam quadów).
Najlepiej połączył bym skrzynię od Rubicona (bezstopniowa przekładnia na tarczach a nie na pasku- nie do zajeżdzenia) z zawieszeniem Rincona.
A tak, zdecydowałem się na Brute Force 750.
Honda Foreman ES 450 '05
Kawasaki BF 750 '07
Kawasaki BF 750 '07
- Krzysztof Wronowski
I bardzo słusznie , ja też ewoluowałem z Foremana 450 na Bruta 750 i uważam że był to dobry wybór.
Obserwując produkty Hondy nie wiem czy można porównać Foremana z Rinconem , to zupełnie inna półka , rincon jest recreational , Foreman i Rubicon utylity.
Poza tym jakość elementów w Rinconie (chociażby końcówek drążków) jest znacznie gorsza niż w Foremanie.
Obserwując produkty Hondy nie wiem czy można porównać Foremana z Rinconem , to zupełnie inna półka , rincon jest recreational , Foreman i Rubicon utylity.
Poza tym jakość elementów w Rinconie (chociażby końcówek drążków) jest znacznie gorsza niż w Foremanie.
3fun - bo quady są naszą pasją
witam
ja osobiście jeżdżę krótko używanym Rinconem w bardzo trudnych warunkach (góry)
honda ma przejechane 6.000 tyś mil i sprawuje się idealnie
non-stop w górę a ja nie mało ważę
co do skrzyni na długie podjazdy esp wystarcza w zupełności a po bardziej płaskim terenie
auto jak na razie jestem zadowolony
ja osobiście jeżdżę krótko używanym Rinconem w bardzo trudnych warunkach (góry)
honda ma przejechane 6.000 tyś mil i sprawuje się idealnie
non-stop w górę a ja nie mało ważę
co do skrzyni na długie podjazdy esp wystarcza w zupełności a po bardziej płaskim terenie
auto jak na razie jestem zadowolony
s_alek
witam, też mam rincona 650, to mój pierwszy quad, posiadam go od roku, jak na razie daje mi wiele frajdy z jazdy (głębokość brodzenia wystarczająca) napęd bez zarzutów, bardzo prosta konstrukcja mechaniczna i elektryczna , jak wspominał kolega esp to piękna rzecz wystarczy trochę wprawy i podjedzie się wszędzie. Jeśli chodzi o awaryjność to dużym minusem są końcówki drążków (szybko się zużywają) oraz troszkę za słabe hamulce. I tak go nie zamienię na innego
To, że się czegoś boisz nie znaczy, że nie możesz tego zrobić. Honda680 kurczak na ostro.
-
witam . Rowniez posiadam Honde Rincon 650 i Honde Rubicon 500. Moim zdaniem honda rubicon jest lepsza. MA lepsza skzyine biegów, nie szarpie i jest nawigacja. natomiast rincon nie ma nawigacji czasami szarpie i troche gorsze ma zawieszenie ale jest wiesza pojemnosc silnika i ma wiecej koni i lepiej sie sprawuje w trudnym terenie. W rinconie mam wyciagarke i czasami w trudnym terenie rubicon jest lepszy bez wyciagarki od rincona. Np. kiedys jechalem z kolega on rinconem a ja rubiconem on sie wpakowal w bloto nie mogl wyjechac a ja wyjechalem.
W rubiconie mam opony Maxxis Big horny 26'.
pozdrawiam wszystkich fanow hondy
W rubiconie mam opony Maxxis Big horny 26'.
pozdrawiam wszystkich fanow hondy