DZICZ KARPACKA - UKRAINA 2009 7-14.06.09
Może Maciek jednak miał trafne przemyślenia i rękawiczki i podpinka nie tylko do spania się przydadząKrzysztof Wronowski
W nocy na 1500 mnpm może być -1 , to normalka, w dzień pewnie + 20 , nie przyda Ci się Maćku podpinka i zimowe rękawiczki, chyba że do spania Ale do tego lepszy puchowy śpiwór...
Ostatnio zmieniony pt 29 maja, 2009 przez Irina, łącznie zmieniany 1 raz.
lekka masakra, ale na Kasprowym jest 15cm sniegu i -5stC a wyskość to 1985m. Hoverla jest wyżej!..ale chyba nikt do na pasmo Czarnohory nie będzie się pakował....tym nie mniej 1500m też robi wrażenie. Dobrze, ze kupiłem ostatnio 35m liny+tasma kinetyczna+zapasowa wyciagarkowa w razie czego. Zapowiada sie ciekawy wyjazd
rozmawiałem z Roninem - ...."dzisiaj dostaliśmy tak w d***.. 1500 mnpm - ledwo żyjemy.Przebrnęliśmy dziś przez trzy pory roku (bez lata) a na goglach śnieg mi zamarzał w twardą bryłę , Prezzi pierwszy raz stawał na quadzie , było bardzo ciężko- ale żyjemy.Jesteśmy w pensjonacie i "oblewamy się wodą" ...masakra dzisiejszy dzień..."
MaciekP - weź ze sobą hrywne (0,38 pln)polecam wymianę na granicy, dolary nie są zbyt chętnie przyjmowane przez lokalne sklepy/moteliki ( nie dot. milicji)
MaciekP - weź ze sobą hrywne (0,38 pln)polecam wymianę na granicy, dolary nie są zbyt chętnie przyjmowane przez lokalne sklepy/moteliki ( nie dot. milicji)
...dzień dobry...
Czekamy na informacje a wymiana w 30 minut manszety to chyba rekord swiata, ale jak sie to robilo wiele razy to wchodzi w nawyk
Ja dzisiaj rozebrałeme obejmę kolumny kierowniczej w G700 i nasmarowałem bo piszczała i stawiał opór i wyczyściełem filtr powietrza. Butaprenem połatałem trochę postrzępiony bok opony. Teraz zabieram sie za mocowanie gratów....blisko co raz blizej....
Ja dzisiaj rozebrałeme obejmę kolumny kierowniczej w G700 i nasmarowałem bo piszczała i stawiał opór i wyczyściełem filtr powietrza. Butaprenem połatałem trochę postrzępiony bok opony. Teraz zabieram sie za mocowanie gratów....blisko co raz blizej....
MaciekP - jak będziesz się pakować pamiętaj o odpowiednim porozkładaniu masy abyś unikął problemów Ronina który się męczył 3 dni .jak się zapakujesz podnieś przód i tył porównując - jazda staje się przyjemniejsza a rincon zapychał pod górę na tylnej osi i robił widowiskowe świece i nie miał skłonności do rolek
...dzień dobry...