przymiarka do zakupy 1szego quada

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
nhstreet

przymiarka do zakupy 1szego quada

Post autor: nhstreet » wt 12 maja, 2009

witam,

przymierzam sie do zakupu quada, nigdy nie mialem stycznosci z tymi maszynami wiec prosze o wyrozumialosc i pomoc.
na oku mam tego quada http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B113474
prosze o opinie na temat tego sprztu, czy nadaje sie na pierwszego quada, czy cena jest rozsądna. dodam ze mam 173 cm wzrostu i waze 85

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 21 maja, 2009

Po pierwsze przywitaj się w dziale"przywitaj sie z nami"

Jeżeli nie miałeś styczności z quadami to proponuje najpierw się przejechać i zobaczyć czy w ogóle Ci taki styl jazdy odpowiada to raz. Dwa zadecyduj czy wolisz 4x4, czy 2x4. Trzy, w dzisiejszych czasach polecam kupić zarejestrowaną maszynę, bądź taką, którą da się zarejestrować. Określ również swój budżet maxymalny. Przypuśćmy, że masz 10 tyś do wydania, to kup quada za 9 tyś i resztę przeznacz na wymiany, oleju, filtrów itd. Po zakupie tych rzeczy powinno Ci zostać około 700 zł to przeznacz najlepiej na dosyć dobry kask i jakiś buzer, buty nie są aż tak ważne jak na crossie aczkolwiek również spełniają swoją rolę na quadzie.

Pozdro.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”