Honda TRX250 EX rejestracja

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
jacgo2
Kontakt:

Honda TRX250 EX rejestracja

Post autor: jacgo2 » ndz 10 maja, 2009

Witam!!
Prosze o pomoc w rejestrcji Hondy trx250ex 2007 quad jest bez homologacji i czy jest jakaś mozliwość zeby go zarejestrować w którym Urzędzie jest to mozliwe bo w moim w jastrzębiu powiedzieli ze jesli nie mam homologacji to go nie zarejestruje. czy ktoś zarejestrował juz tego quada czy jest jakakolwiek mozliwosc rejestracji quada bezz homologacji. Quad był kupiony w polskim salonie ja jestem jego drugim włascicielem
Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 10 maja, 2009

Nie ma takiej możliwości.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
XaVeR
Quad:: none

Re: Honda TRX250 EX rejestracja

Post autor: XaVeR » śr 23 gru, 2015

Na dzień dzisiejszy aby zarejestrować quada, jest tzw. "furtka formalna", nazywa się jednostkowe dopuszczenie. Wygląda to tak, że procedura rejestracji wygląda tak jak w przypadku pojazdu typu "SAM", jednakże największym problem jest mimo wszystko wykonanie i koszt homologacji, które wykonuje ITS lub PIMOT. Dowiedziałem się, że przy założeniu, że zarówno technicznie jak i formalnie będzie wszystko ok, to koszt zaczyna się od 5000 zł + 800 zł za wydanie decyzji.
Innej możliwości po zmianach prawnych na dzień dzisiejszy niestety, ale nie ma. Pomijam różne "nielegalne myki".

Przykład jak wygląda powyższa procedura oraz jakie dokumenty są wymagane:

http://www.um.warszawa.pl/zalatw-sprawe ... -marki-sam

Potwierdzone telefonicznie w kilku wydziałach komunikacji w Polsce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”