rincon 650 pytanie!

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
maser73

rincon 650 pytanie!

Post autor: maser73 » sob 11 paź, 2008

:lol: hi koledzy,witam serdecznie! oto mam problem/pierwsza taka sytuacja/.otóż dziś odpaliłem Rincona i bez problemów.chciałem zrobić małą jazdę i tu podczas kiedy ruszam miałem wrażenie,że nie przełącza na 3 bieg,silnik dostaje wysokich obrotów i w ogóle nie przyśpiesza.po pewnym czasie,było oki./3 bieg wchodził/a potem znowu to samo.wymieniłem olej w silniku.sytuacja się powtórzyła. proszę kolegów o fachową pomoc.pozdrawiam serdecznie. :lol: sprawdziłem dokładnie i wygląda to tak jak by się sprzęgło ''ślizgało''./poza tym mam luzną tarczę/.

maser73

Post autor: maser73 » pt 17 paź, 2008

:lol: hi ! widzę,że nikt nie ma odpowiedniej wiedzy na mój temat.szkoda!

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » pt 17 paź, 2008

Zdarzyło mi się raz na zimnym silniku, po rozgrzaniu wszystko wróciło do normy i jest OK
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

maser73

Post autor: maser73 » sob 18 paź, 2008

hi ital ! wreszcie ktoś się odezwał.dzwoniłem do serwisu hondy i kolesie mi powiedzieli,że to na 99 procent skrzynia hydrokinetyczna,trzeci bieg. /pompa olejowa lub oring?/ widzisz jeśli chodzi o mnie to ostrożnie podchodzę do gości z serwisu.zawsze ci powiedzą,że wyszło coś dodatkowego.już na zawołanie 2200 zł. problem jest w tym ,że dla mnie najważniejsza jest prawidłowa diagnoza/zboczenie zawodowe/.tak jak pisałem nie zawsze,był efekt ;ślizgania;kład bez problemów rusza i przełancza z 1 na 2 i na 3 potem do 37 mil i zaczyna wchodzić w wysokie obroty i traci moc. choć nie zawsze tak jest.nie mam pojęcia? pozdrawiam kolegę. :lol:

wojtekrapala
Kontakt:

Post autor: wojtekrapala » czw 23 kwie, 2009

maser73 napisał...
hi ital ! wreszcie ktoś się odezwał.dzwoniłem do serwisu hondy i kolesie mi powiedzieli,że to na 99 procent skrzynia hydrokinetyczna,trzeci bieg. /pompa olejowa lub oring?/ widzisz jeśli chodzi o mnie to ostrożnie podchodzę do gości z serwisu.zawsze ci powiedzą,że wyszło coś dodatkowego.już na zawołanie 2200 zł. problem jest w tym ,że dla mnie najważniejsza jest prawidłowa diagnoza/zboczenie zawodowe/.tak jak pisałem nie zawsze,był efekt ;ślizgania;kład bez problemów rusza i przełancza z 1 na 2 i na 3 potem do 37 mil i zaczyna wchodzić w wysokie obroty i traci moc. choć nie zawsze tak jest.nie mam pojęcia? pozdrawiam kolegę. :lol:
masz za mało oleju w silniku
Ostatnio zmieniony pt 24 kwie, 2009 przez wojtekrapala, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”