HONDA TRX 300: Przerywa i traci moc po zalaniu wodą

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
BartiAP

HONDA TRX 300: Przerywa i traci moc po zalaniu wodą

Post autor: BartiAP » pn 20 kwie, 2009

Witam jest to mój pierwszy post, więc na początku chcę przywitać wszystkich użytkowników.
Jestem posiadaczem Hondy TRX 300 z 94r i niestety pojawiła się u mnie usterka po sobotnim wypadzie :(
Wjeżdzając w głeboką wodę, dość mocno zatopiłem quada i teraz po przekroczeniu połowy obrotów zaczął mocno przerywać, tracić moc i nie wchodzić na wysokie obroty.
Mechanik walczy już 3 dzień i ciągle to samo, sprawdziliśmy zawory, rozrząd, gaznik, regulator napięcia, paliwo też dostaje, nadmienie że na samym początku nie wchodzil w ogóle na obroty i gasł. Poprawilo się trochę po jakims czasie i teraz jak wyżej napisałem problemy są ale po połowie obrotów.
Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś już miał podobny przypadek, lub ma większe doświadczenie i przypuszcza co sie mogło stać?

PS. zastanawia mnie czy czasem nie będzie to moduł i mam od razu pytanie do was, jaka jest dostępność tej części i jakie to koszta?

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pn 20 kwie, 2009

zaglądałeś do airboxa?! może tam tkwi problem...?!
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 20 kwie, 2009

na 100% masz wodę w paliwie, spuść całość i nalej świezego paliwa z dodatkiem denaturatu to powinno pomóc.

Woda jest gęsta i zatyka malutkie otwory w dyszach gaźnika nie pozwala normalnie pracować. Należy je wykręcić i przedmuchać, powodzenia...
3fun - bo quady są naszą pasją

BartiAP

Post autor: BartiAP » wt 21 kwie, 2009

Airbox Sprawdzony :(
Paliwo spuszczone, nowe z denaturatem nalane i dalej to samo :(
Ale serdeczne dzięki za wskazówki i czekam na waszą dalszą pomoc

Awatar użytkownika
WieRcik

Post autor: WieRcik » pt 24 kwie, 2009

sprawdz czy nie ma przebicia na fajce zakup kontakt sprej i jedziesz wszystkie zlaczki

BartiAP

Post autor: BartiAP » sob 16 maja, 2009

Okazało się że moduł strzelił, dostać go graniczy z cudem, dałem do regeneracji dla zainteresowanych (koszt 300zł :( ). Dzięki wszystkim za chęć pomocy. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”