Kingquad 750 pytania nowicjusza

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
JaVoL
Kontakt:

Post autor: JaVoL » czw 16 kwie, 2009

4x4 mozna bez problemu zapinac w czasie jazdy ale kiedy ani nie przyspieszamy ani nie zwalniamy !!! Musi byc jednakowa predkosc obrotowa kół. Ja na zamarznietym jeziorze wlaczalem naped 4x4 i wylaczalem bez szarpniecia ale kiedy bylem rozpedzony do 70km/h to zeby wlaczyc 4x4 trzeba przestac sie rozpedzac i zrobic to lewa reka najlepiej bo jesli puscimy gaz to hamowanie silnikiem bedzie wieksze od przyczepnosci na lodzie i tez wystapi roznica predkosci kol co spowoduje zgrzytanie i mocna szarpniecie kiedy naped sie zapnie. Mialem tak ze 2 razy i naszczescie wytrzymalo a rownie dobrze moze wyciac zabki i bedzie po napedzie ;-) Podobnie jest w automatycznej skrzyni biegow w sobowce kiedy to podczas jazdy wrzucimy "P" - bedzie takie tryrrrrrr i buch zablokuje kola albo wytnie zeby ;-) Pozdrawiam

botor
Kontakt:

Post autor: botor » pt 17 kwie, 2009

tak ale komu normalnemu potrzebne 4x4 przy predkosci 70km bo na drodze nie widzalem aby ktos jezdzil z napedem 4x4 a newet jesli jezdzi to raczej nie jest mu potrzebny wiem ze niektóre maszyny maja nie odlaczany naped:P wiadomo jak wjezdzam do błota na "fali" to moze i czasami rozpedze sie 70km ale wtedy to chyba wiadomo ze mam wlaczona 4 prawda?! ale osobiscie nigdy nie zdazylo mi sie wjezdzaz z tak predkosca w błoto:):P
Suzuki Eiger automat

Awatar użytkownika
Rożny00
Quad:: Suzuki KingQuad 750AXi

Post autor: Rożny00 » sob 18 kwie, 2009

Nooo domyślam się jakie będą efekty takiego szybkiego wpadnięcia w błoto :D hehe :lol:
Pokochaj przyrodę tak i ona pokocha Ciebie.
Pokochaj rozwagę tak i ona uchroni Cię od złego.
Pokochaj radość tak i ona Cię nią obdarzy.
Pokochaj wszystko co godne kochania.

Suzuki KingQuad750AXi

ogar KingQuada = 89% :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”