BIESZCZADY DLA WSZYSTKICH 05-07 CZERWIEC 2009

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » pn 13 kwie, 2009

cerrone napisz proszę coś więcej o planowanym harmonogramie imprezy
O której trzeba być w piątek by pojechać na nocny odcinek ?
O której można przyjechać rezygnując z jazdy nocnej ?

O której zakończenie w niedzielę ?

W cenie noclegów jest śniadanie ? czy może posiłki (oprócz bankietu) są na własny koszt ?

Korci mnie strasznie by się wybrać ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
cerrone
Quad:: Yamaha RingRoad
Kontakt:

Post autor: cerrone » wt 14 kwie, 2009

więc tak :

zapisując się na imprezę miejsce noclegowe masz z buta więc czas przyjazdu jest bez nacisku

wyjazd na odcinek nocny również , zupełnie bez ciśnienia

sobota jako start dzienny powiedzmy od 10 rano

zakończenie w niedzielę ( dochodzisz do świata żywych )

w cenie 2 noclegi i bankiet wiec sniadania we własnym zakresie

impra w centrum Bieszczad więc wszędzie blisko nawet do knajpy , czy sklepu :mrgreen:

w środę praca w terenie więc pojawią się fotki
Yamaha RingRoad

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 15 kwie, 2009

do mnie walą zainteresowani quadowcy :D mega fajni zawodnicy :ok: będzie FANTASTYCZNIE........

ps.zajawka w najbliższym numerze quadzika :D
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » czw 16 kwie, 2009

ale fajnie:-) ja tam i tak jade na te Dzicz - chociazby posiedziec w miłej atmosferze i pooddychac czystym powietrzem - no i tym razem bede mógł sie zainstalowac gdzies z aparatem

Awatar użytkownika
ASTERIX_4x4

Post autor: ASTERIX_4x4 » czw 16 kwie, 2009

Johny - chyba pomyliłeś datę na banerze ... :P

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » czw 16 kwie, 2009

dzięki :głupol: zaraz poprawiamy :D
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
DZIKI - husky

Post autor: DZIKI - husky » pt 17 kwie, 2009

No ja już po robocie . Z.....ny jestem masakrycznie. W nocy to waliłem boki co kawałek :beczy: , a Łukasz już laz na czworaka :figielek: Łukasz z prawie zmiażdżył mi palca stopy :nerwus: a ja mu oddałem technicznym nokautem najeżdżając kołem na badyla jak noga , który centralnie go zbaniaczył :boks: .
Ogólnie było zawaliście , wpitalaliśmy-łem swojską z postną bułeczką w trawie z widokiem na połoniny , po browarku ganialiśmy hucuły po połoninach i prawie zostaliśmy na noc u smolarzy bo się szykowała :drink: w porę się wycofaliśmy bo denaturat nie zawsze dobrze wchodzi :milczek: . Nie mniej panowie od retortów ( piece do wypalania węgla drzewnego), już się na was sadzą ( drobna łapówka :drink: wskazana w końcu oni żądzą w Bieszczadach ) maja u siebie pekapa więc impra murowana :soczek: nie ma bata. Aaaaa właśnie ten Łukasz to mnie zawsze musi wkurzyć , pitolimy z nimi ( smolarzami ) a oni do mnie że ja to chyba zakaopior - nooooooooo to się wk........em :zły: a Łukasz szydził menda jedna :zacieszcz: dopiął swego :uoeee:

Ogólnie smacznie , ciekawie , czasami oryginalnie , często szybko i ZIELONO i wszystko bez wyciągarki :ok:

BIESZCZADY CZEKAJĄ na ofiary z nizin :jupi: :plotki:

Polaris 850 XP
Polaris 550 XP
Polaris 500 X2

Polaris Hawkeye

Johny_szalony

Post autor: Johny_szalony » pt 17 kwie, 2009

ASTERIX_4x4

Johny - chyba pomyliłeś datę na banerze ... :P
poprawione ;)
Ostatnio zmieniony pt 17 kwie, 2009 przez Johny_szalony, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cerrone
Kontakt:

Post autor: cerrone » pt 17 kwie, 2009

"Bieszczady dla wszystkich"

Termin: 05-07 czerwiec 2009

Lokalizacja: BALIGRÓD[szczegółowa lokalizacja dla zgłoszonych załóg]

Plan akcji:
piątek 05.06. - przyjazd załóg do bazy zlotu -zakwaterowanie -"odbiór administracyjny" odprawa -wyjazd na odcinek nocny wg roadbooka lub GPS .Wyjazd na odcinek nocny od godziny 21:00 (jazda indywidualna lub w podgrupach). Podobnie zakwaterowanie w bazie. Na starcie : czas startu (wpisany na kartę drogową ) na mecie : czas powrotny i ilość zebranych pieczątek . Pieczątki o różnym stopniu trudności i tym samym różnej punktacji ( typu 1 pkt.,2 pkt.,3 pkt. )
sobota 06.06 – 10:00 -wyjazd na odcinek dzienny wg roadbooka i tracka zgodnie z kolejnością zgłoszeń stawienia się na start, (jazda indywidualna lub w podgrupach ). zdanie kart drogowych. - do 20.00- ognisko/biesiada z ciepłym posiłkiem i browarem. -potem fristajl towarzysko-biesiadno-integracyjny do upadłego...jak zawsze  - około godziny 22.00 o ile nam się uda policzyć na czas ogłosimy wyniki i wręczymy mniej lub bardziej uroczyście pamiątkowe trofea. - potem fristajl ciąg dalszy...
niedziela 07.06 - śniadanie... - powrót do świata -"rozwiązanie zgrupowania" -bezpieczny powrót do domu...

Opis trasy: Trasa którą przygotowaliśmy składa się z dwóch części-nocnej i dziennej .Oba odcinki są przejezdne dla quada wyposażonego w napęd 4x4 . Odcinek nocny jak i dzienny jest rozległy i ciekawy nawigacyjnie Zawiera fragmenty błotne, podjazdy ,trawersy , zjazdy , przeprawę przez las przy ograniczonej widoczności. Teren w większości jest do pokonania bez użycia wyciągarki z niektórymi wyjątkami premiowanymi większą ilością punktów przy pieczątkach . Punktowany będzie czas jego pokonania i ilość zdobytych punktów. Dzień zakończymy przy pieczonych baranach i strawie .Uczestnicy , którzy zdecydują się na start od odcinka nocnego mogą jechać non-stop , będą osobno klasyfikowani od tych , którzy wyruszą 06.06. po śniadaniu .
Oczekujemy od uczestników:
-podstawowych zasad poruszania się w terenie górzystym
-rozwagi i dobrego humoru

Dodatki :
Baza noclegowa to komfortowe całoroczne domki z kominkiem , łazienką i kuchnią . Łóżka z pościelą. Miejsc w domkach z łazienkami jest……... Teren jest ogrodzony, oświetlony i strzeżony stadnina koni , Dojazd drogami asfaltowymi. Zasięg sieci telefonii komórkowych. Wyposażenie: Sprawny i ubezpieczony quad ( oc ). Ciuchy stosowne do pory roku i warunków górskich. Opony inne niż łyse. Wszystko to co uznajecie za niezbędne do dobrej zabawy i zakapiorskiej rywalizacji . Oczywiście do imprezy dopuszczone zostaną wyłącznie quady z napędem 4x4 .

Wyżywienie: W kwocie wpisowego zapewniamy zakończeniową biesiadę z browarem , pieczonym baranem , kiełbaską itd... Śniadania, kolacje i przekąski inne można przygotować indywidualnie w domkach . . No i żeby nie przedłużać...wpisowe, czyli za ile ten wypas;) Wpisowe obejmuje quada wraz z kierowcą, a w jego kwocie zawierają się: -przygotowanie legalnej i przejezdnej trasy w formie roadbooka i tracka , bankiet zakończeniowy -noclegi z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę. -trofea dla "zwycięzców", pamiątki dla wszystkich Kwota wpisowego to 650 pln . Zgłoszenie powinno zawierać: wypełnioną kartę zgłoszenia - ew. dane osób dodatkowych. – 6 osób w domku . Za zgłoszenia ważne uznawać będziemy jedynie te poparte wpłatą 200zł zadatku. [konto podamy mailem] Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres: lukasz.dawidowski@aktivity.pl tel 0691825138 . Tym którzy jeszcze "u nas" nie byli możemy zagwarantować bezciśnieniową imprezę o nie narzucającej się formule organizacyjnej, trasę o walorach poznawczych i off roadowych, oraz dużo czasu na integrację i napawanie się przeurokliwym zakątkiem kraju. Zapraszamy serdecznie _________________
Yamaha RingRoad

Awatar użytkownika
cerrone
Kontakt:

Post autor: cerrone » pt 17 kwie, 2009

wróciliśmy

48h pracy - w sumie non stop :tak: :uoeee:

klimat jest rewelacyjny :rotfl:
widoki nie zapomniane :rotfl:
klimat wymusza luz i pełną sielankę na łonie natury :rotfl:
aż chce się żyć i robić to co lubimy :rotfl:

a wyszło tak :

1.będzie roadbook ( notatka nawigacyjna ) a na niej około 80 pieczątek :
trasa przebiega po połoninach -- nie trzeba przewijarki wystarczy trzymać notatkę w rękach
2. track I 6 kilometrowa jazda potokiem a w nim około 40 pieczątek
" lekko na manetce " , " uczy techniki jazdy "
3.track II 4 km jazda w wąwozach i jarach " sporo prac fizycznych z quadem" , " zero wyciągarki "

całość tras to przejazdy bez wyciągarki , co nie znaczy tylko łatwo , sporo technicznej jazdy , także dużo się nauczycie i najeździcie

przyjmiemy na imprezę 80 quadów także zbierać się tu proszę bo piękniejszych widoków w tym kraju "nie znajdziecie " :haha: :haha:

[/b]
Yamaha RingRoad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”