Przestawiona Oś Tylna w Chinczyku ...

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Poriqq
Kontakt:

Przestawiona Oś Tylna w Chinczyku ...

Post autor: Poriqq » sob 11 kwie, 2009

[center]Witam ![/center]

Mam taki problem, otóż trak jak w temacie jest przekrzywiona tylna oś w chinolu. Zdjęcie nie odzwierciedla prawdziwego przestawienia - nawet wcale tak bardzo go nie widać, ale w rzeczywistości to dobre kilka centymetrów. Wygląda jakbym bez przerwy leciał bokiem, czy to trawa, asfalt, kamienie błoto - czyli po prostu pro drifter xD Co mogę z tym zrobić ?

Obrazek

P.S. Nie śmiejcie sie jak on wygląda - malowałem plastiki i all ściągnąłem xD
"A kiedy byłem już na samym dnie usłyszałem tylko cichy szept "Hail ?" "

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 12 kwie, 2009

W tych chinolach raczej nie ma możliwości regulacji. Zapewne jest to krzywo wspawane mocowanie wahacza (chyba, że miałeś dzwona). Jedyna możliwość poprawienia tego jest odcięcie mocowana i ponowne wspawanie. Drugą możliwością jest krzywo pospawany wahacz. W jednym i drugim przypadku do zrobienia tego potrzebny będzie dobry fachowiec :lol:. Zbieżność z przodu też masz chyba skopaną.
:I love POLARIS:

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » ndz 12 kwie, 2009

Dla mnie to na tym zdjęciu widać jakby cała rama była krzywa...?!
Takie pytanko, tak było zawsze od nowości czy pojawiło się w trakcie użytkowania?!
.:GALEON:.

Poriqq
Kontakt:

Post autor: Poriqq » ndz 12 kwie, 2009

W trakcie :) Jezzu ale wioche robie dobra xD Tede - tutaj jest wszystko przestawione - zbieżność , przestawiona cala rama - ogolnie all jest do wymiany ale ok xD

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 12 kwie, 2009

Wiochy nie robisz. Też zaczynałem od takiego badziewia gdzie nie wiadomo do czego się odnieść żeby to poprostować. Znajdź dobrego spawacza co będzie miał pojęcie o geometrii i ci to wyprowadzi. A później zbieraj na porządny sprzęt :).
:I love POLARIS:

Poriqq
Kontakt:

Post autor: Poriqq » ndz 12 kwie, 2009

Ok dzieki :) Mam niezłego blacharza w sąsiedztwie, więc napewno coś poradzi :) Dzieki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”