przeglady quada

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Michałkg18
Kontakt:

przeglady quada

Post autor: Michałkg18 » ndz 05 kwie, 2009

witam ,jestem nowy na forum;) chciałbym sie dowiedziec kilka pytan...posiadam suzuki king quad-a 750..z salonu i mam pytanie czy przeglagu w auteryzowanym serwisie sa konieczne?? poniewaz producent zaleca co 1000 km...i sa neistewty drogie(około1200zł)..prosze o odp;) pozdrawiam :D :D

Awatar użytkownika
Maxikaz
Kontakt:

Post autor: Maxikaz » ndz 05 kwie, 2009

Witam ! ! ! Na początku nowych forumowiczów zapraszamy do powitalni :D Następnie, jak już wiemy z kim i z czym mamy do czynienia możemy pomóc.
Odpowiadając na Twoje pytanie : Oczywiście nie musisz robić przeglądu w autoryzowanym serwisie, lecz mogą być problemy z gwarancją.

Michałkg18
Kontakt:

ok :) dałes mi troche do zrozumienia:P a jak nie robic w autoryzowanym serwisie co 1000 km, to co ile km w innych serwisach ??

Awatar użytkownika
Maxikaz
Kontakt:

Post autor: Maxikaz » ndz 05 kwie, 2009

Żeby utrzymać gada w dobrej kondycji trzeba je robić, tak jak pisze. A to czy zrobi to pan "Władek" czy autoryzowany serwis nie ma znaczenia. Jeżeli ten pan "Władek" oczywiście wie co ma zrobić. Wymianę oleju i podstawowe czynności możesz oczywiście wykonać sam.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » ndz 05 kwie, 2009

Nie zgodzę się z przedmówcą, rzeczony "pan Władek" zdobywa doświadczenie serwisując Twojego quada!
Czy chcesz by ktoś uczył się na twoim sprzęcie jak wymienia się olej czy pasek ? Oczywiście są to proste czynności, ale przy czynnościach bardziej skomplikowanych, wymagających użycia specjalnych narzędzi czy komputera raczej nie wyobrażam sobie powierzenia wymarzonego sprzętu kupionego za dużą kasę "panu Włodkowi"

Mechanicy autoryzowanego serwisu Suzuki co roku spędzają kilkadziesiąt godzin na specjalistycznych treningach po to by nie uczyć się na Twojej maszynie...

Radzę raczej poszukać tańszego serwisu ale koniecznie z AUTORYZACJĄ, nie wszystkim w tym kraju wyrosły pejsy...
3fun - bo quady są naszą pasją

Michałkg18
Kontakt:

AUTORYZACJĄ- czyli?? to nie kazde serwisy maja autoryzacje?? , chodzi mi poprostu o to zeby nie wykładac tysiace SUZUKI ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”