Mam 16 lat i zarejestrowanego quada yfz 450 .Czy a1 styknie?

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
Sycyl1970

Post autor: Sycyl1970 » śr 04 kwie, 2007

kris2806:Dzieki chlopaki . Jeszcze jedno pytanko mam go jako pojazd inny czy trzeba nosic kask do jazdy po miescie i wogole?
Nie ma obowiązku jazdy w ksaku jeżeli masz zarejestowanego quada jako pojazd samochodowy inny. Ale czy trzeba to odpowiedz sobie sam ;)

Dam Ci przykład. Wyjeżdżasz na spokojną przejażdżkę quadem i jadąc wolno nie zauważasz gałęzi, w która uderza Cię w głowę.

Albo drugi przykład: jedziesz swoją lśniącą 450-ką na torze motocrossowym i i na winklu wywracasz się, spadasz z quada i twoja yamaszka przejeżdża Ci po głowie...

:idea: A teraz odpowiedź na Twoje pytanie: Zawsze zakładaj kask i wzystkie możliwe ochraniacze - quad to niebezpieczny pojazd :!:

Ale pojechałem moralizatorsko :lol: Jeżeli uznasz że nadal nie trzeba jeździć w kasku, to daj znać napiszę jeszcze kilka innych przykładów.

kris2806

Post autor: kris2806 » śr 04 kwie, 2007

Mam zarejestrowanego jako pojazd inny a nie samochod inny.... to jak trzeba czy nie? wiem ze niebezpieczenstwo ale chcem wiedziec tak dla formalnosci :D

Awatar użytkownika
JJasiek
Kontakt:

Post autor: JJasiek » pt 06 kwie, 2007

Teoretycznie nie trzeba ale z własnego doświadczenia wiem że należy zadbać o to dla własnego zdrowia (wiesz taka gałązka może dużo śladów zostawić na twarzy).

kris2806

Post autor: kris2806 » sob 07 kwie, 2007

Wiem wiem dzieki . ale mozna bez problemu jezdzic bez.... Tylko to pojazd inny a nie samochod inny wiec nie wiem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”