Chinszczyzna

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
kasztelan

Post autor: kasztelan » śr 30 lip, 2008

łał ale tu gorąca atmosfera , witajcie , dorzucę coś od siebie na temat tandety , kupiłem quada EAGLE-wiadomego pochodzenia , z wyglądu nawet nawet lecz panowie przewody czarna taśma musiałem przymocowac wisiały , nie wiem czy brak filtru paliwa to standard :( , kupiłem wstawiłem , po pierwszej rundzie po jeziorze okazało się że akumulator-i wnętrze zabudowy lampy przedniej (o zgrozo tam są wszystkie przewody łączone (kostki) pływa ,pełno wody , wywierciłem otwory i po problemie :).Kurcze kierunkowskazy siadły rozbieram sprawdzam- do połowy zalane :( trzeba silikonem uszczelni .A sprzedawca niech go piekło :nerwus: pochłonie miesiąc czekam na dokumenty i reklamowaną stacyjkę która od nowości jest spierniczona , zapłaciłem majątek za telefony :). Pozdrawiam Grzegorz z Nysy
szerszen

Michal_632

Post autor: Michal_632 » pt 01 sie, 2008

Hej..Jeśli mieli byście oceniać w skali od 1 do 10... to ile otrzymał by ATV 250 cc BASHAN KC250S-11 http://moto.allegro.pl/item405443237_at ... raty_.html ??

Tylko proszę szczerze..

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 02 sie, 2008

Według mnie 4:)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Kavex

Post autor: Kavex » sob 02 sie, 2008

Kolega kupił jakąś Chińszczyznę, pojeździł kilka tygodni, koło odpadło podczas jazdy, złamał sobie rękę,po pewnym czasie zamontował jak trzeba, ale zaczęły się problemy z silnikiem, dla tego Chiński szajs jest to wielka siara.Wolę starszego i trochę zajechanego Quada typu Honda niż taki shit...

seba119
Kontakt:

Post autor: seba119 » czw 12 mar, 2009

Mam pytanko.
Jezdrze rok hinczykiem i zrobilo sie tak ze jak jest cieply to ladnie z dotyku pali, ale postoi 3 godziny i już niechce palić. Ja uwazam ze ssanie niedziała bo jak pale go rano to z ssaniem jest jakby jeszcze gorzej.Ostatnio rozbieralem gaznik moze cos zle zlorzylem ale niewydaje mnie się.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pt 13 mar, 2009

Seba119 używaj słownika do pisania postów! To jest tragedia!!!
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

bartek13

Post autor: bartek13 » pn 23 mar, 2009

Witam,
Mam quada Eagle 250 i jak wrzucam bieg to wogóle nie rusza. Wie ktoś co mogło się stać? Proszę o pomoc... :D

barylla16

Post autor: barylla16 » pn 06 lip, 2009

Po3gan^^

Powiem wam tak... Całkiem niedawno kuzyn mojego kumpla ze szkoły kupił sobie właśnie chinczyka 300-tke. Nowy ofoliowany cud malina normalnie... Ledwo przejechał 40 km wyleciało mu przednie koło (prawdopodobnie prawe).

Kolego ale to że koło odpadnie to nie tragedia żeby go odrazu sprzedawać. Jakby nie było u każdego quada może sie coś zepsuć żeby nawet nie wiem jakiej był firmy to i tak cos wyskoczy (chyba że trzymacie quada przez rok w garażu a później robicie dwa kółka koło domu i mówicie że nic sie nie psuje :? ) Być może łożysko mu strzeliło i to mogła być tego przyczyna. Pozdrawiam :oczko:
Ostatnio zmieniony pn 06 lip, 2009 przez barylla16, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 06 lip, 2009

Odpadanie koła to nie tragedia?
Co zrobisz jak wypadnie Ci przy 80km/h ? Zabijesz się. To nic?

barylla16

Post autor: barylla16 » śr 08 lip, 2009

Masz racje ale quady są bardziej do terenu a tam na górkach pagórkach nie bardzo by pojechał bo by wytrzęsło kierowcę jak galaretę.A jak wiemy quady są wysokie i nie ma takiej przyczepności jak np:Modele sportowe szerokie żaby:D .Koło najczęściej odpada kiedy jest na nie nacisk, przy 80km/h w zakręt wchodzić to już jest ryzyko że może nas wyrzucić ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”