Ubezpieczenie OC
quadzina ubezpieczona ... oczywiście bez AC - które samo kosztuje ponad 2K...
Jednak, paniusia w PiZetjU powiedziała mi ciekawą rzecz - do której nie mam przekonania...
brzmiało to mniej więcej tak :
" W pierwszym roku użytkowania nie może Pan skorzystać ze zniżek przy ubezpieczeniu takiego pojazdu..." - jak dla mnie są to po prostu herezje...
ale powiem szczerze że nie miałem siły walczyć o te kilkadziesiąt złotych ....
Reasumując
OC - 136 PLN (gdyby zniżki były uwzględnione byłoby o 60% taniej)
NW - 37 PLN (kwota ubezpieczenia NW 12000PLN)
Jednak, paniusia w PiZetjU powiedziała mi ciekawą rzecz - do której nie mam przekonania...
brzmiało to mniej więcej tak :
" W pierwszym roku użytkowania nie może Pan skorzystać ze zniżek przy ubezpieczeniu takiego pojazdu..." - jak dla mnie są to po prostu herezje...
ale powiem szczerze że nie miałem siły walczyć o te kilkadziesiąt złotych ....
Reasumując
OC - 136 PLN (gdyby zniżki były uwzględnione byłoby o 60% taniej)
NW - 37 PLN (kwota ubezpieczenia NW 12000PLN)
...no właśnie cały czas mam dylemat, czy się zatrzymać do kontroli czy nie ...adam533
a jak wygląda to przy kontroli,mam OC a brak rejestracji
miał już ktoś z tym do czynienia?
mam OC, mam kierunki, lusterka nie mam - kilka razy mijałem policjantów ... i na szczęście nie chcieli "zagaić" rozmowy...
dodam, że nie korzystam z dróg publicznych "z premedytacją", muszę po prostu przejechać 4km aby dotrzeć na miejsce "katowania sprzętu"...
Ostatnio zmieniony wt 12 maja, 2009 przez gkasp, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ubezpieczenie OC
Pozwolę sobie odkopać temat;) Dziś ubezpieczyłem mój nowy nabytek w PZU, samo OC, składka 77zł/rok (komplet zniżek). Oczywiście quad jest bez homologacji i co za tym idzie bez rejestracji (z zupełnie innego powodu taki był mi potrzebny). Na pytanie jak to jest z jazdą po drogach publicznych otrzymałem odpowiedź, że to jest jak na przykład z kombajnem: nie wymaga rejestracji, nie ma homologacji, ale z pola na pole przejechać jakoś musi drogą publiczną więc musi mieć OC. Mało tego, OC nie musi być zawierane na cały rok, może być na okres krótszy (min. miesiąc). Wychodzi na to, że niezarejestrowanym quadem nie można po drogach publicznych "jeździć", ale można nimi "przejechać";)
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Tą są tylko interpretacje. Wytłumacz to policmajstrowi
Pamiętaj, że jak już ubezpieczyłeś to na przyszły rok jak ubezpieczenia nie będziesz potrzebował trzeba je wypowiedzieć.
Pamiętaj, że jak już ubezpieczyłeś to na przyszły rok jak ubezpieczenia nie będziesz potrzebował trzeba je wypowiedzieć.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
siema, jakie nowe składki macie ? ja w link4 za cf500 170zl, chyba jeszcze po taniości się załapałem
ciekawe ile OC na 800ccm i litry będą kosztować ...
ciekawe ile OC na 800ccm i litry będą kosztować ...