Kingway 500 Dominator

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Maniek78

Post autor: Maniek78 » czw 08 sty, 2009

Witam,

Szukam prawego lusterka, dekielków 2szt. na koła i instrukcji do kingwaya 500

będę bardzo zobowiązany za pomoc

Pozdrawiam
Maniek78

adrian744

Post autor: adrian744 » pn 26 sty, 2009

Po dluzszej nieobecnosci jestem znowu :)
Mam znowu pewne pytanie, a mianowicie ostatnio odsniezalem podworko i po jakis 4 godzinach quad mi zaczal "kaszlec" tak jak w wypadku braku paliwa po czym zgasl.
Paliwa jeszcze troszke bylo, i quad nie chcial odpalic. Co to moglo byc?
Stawiam na przegrzanie, chodz chlodnica wlaczala sie raz na jakis czas.

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » pn 26 sty, 2009

denis napisał...
Salonowa Honda Rubicon 500 za 19 600 zł versus salonowy Kingway 500 za 20 000 zł ? Koniec świata. Ktoś się chyba pomylił ?
ja jestem przerażony, za nowe grizly płaciłem 24, dawno bo dawno no ale
Ostatnio zmieniony pn 26 sty, 2009 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.

adrian744

Post autor: adrian744 » pt 06 lut, 2009

Moglby ktos odpowiedziec?

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » pt 06 lut, 2009

Sprawdziłeś akumulator? Jeśli działanie pługu (hmm czy tam pługa :P ) opiera się na na tym że jest podpięty do wyciągarki to całkiem możliwe że wyciągarka wyczerpała akumulator. Mamy zimę i niskie temperatury a w takiej sytuacji wszelkie akumulatory i baterie szybciej padają. Moje przypuszczenia oparte są na bardzo podobnej sytuacji kiedy to dość długo nie ładowany akumulator padł po intensywnym użytkowaniu wyciągarki. Najpierw wyświetlacz przestał świecić, potem quad zakaszlał jak to ładnie ująłeś no i elegancko padł całkowicie. Po naładowaniu aku wszystko :ok: .
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

adrian744

Post autor: adrian744 » pn 09 lut, 2009

Akumulator odpada, jezeli quad jest zapalony to akumulator napewno nie jest przczyna.
I po jakis 20 minutach zapalil bez problemu.

Mam pytanie, jako, ze instrukcja sie zapodziala nie wiem gdzie jest zbiornik plynu do hlodnicy moglby ktos pomoc?

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » pn 09 lut, 2009

adrian744 napisał...
Mam pytanie, jako, ze instrukcja sie zapodziala nie wiem gdzie jest zbiornik plynu do hlodnicy moglby ktos pomoc?
na pewno jest pprzewód gumowy idący od góry chłodniczki do twojego zbiorniczka, musisz prześledzić drogę, zazwyczaj jest blisko
Ostatnio zmieniony pn 09 lut, 2009 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.

piter2002

Post autor: piter2002 » wt 10 lut, 2009

zbiornik płynu do chłodnicy jest po lewej stronie (jak siedzisz na quadzie), żeby się do niego dostać musisz zdemontować plastik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”