Dlaczego na ATV Polska jest takie ciśnienie?
- Krzysztof Wronowski
Dlaczego na ATV Polska jest takie ciśnienie?
Może tutaj możemy swobodnie , nie narażając się na szermierkę słowną porozmawieć co jest przyczyną takiego ciśnienia na portalu ATV Polska?
Szczerze mówiąc to sam poddaję się automoderacji i bardzo ostrożnie dobieram słowa komentując cokolwiek by nie narazić się na uszczypliwe uwagi.
Przykładem jest komentaż Zbyszka do imprezy Integracyjnej zorganizowanej przez stoważyszenie.
Nie mówiąc już o tym że każde wspomnienie chociażby o portalu Quadzik.pl jest bezlitośnie kasowane.
Atmosfera jest tak gęsta że aż męcząca. Do czego to prowadzi?
Szczerze mówiąc to sam poddaję się automoderacji i bardzo ostrożnie dobieram słowa komentując cokolwiek by nie narazić się na uszczypliwe uwagi.
Przykładem jest komentaż Zbyszka do imprezy Integracyjnej zorganizowanej przez stoważyszenie.
Nie mówiąc już o tym że każde wspomnienie chociażby o portalu Quadzik.pl jest bezlitośnie kasowane.
Atmosfera jest tak gęsta że aż męcząca. Do czego to prowadzi?
-
Kiedyś napisałem na forum Quadzik.pl coś takiego:
Moim zdaniem jeżeli coś jest wspólne i wszystkich to nigdy nie będzie dobre. Mieliśmy tego przykład przez kilkadziesiąt lat PRLu...
Całe szczęście jest weekend, będzie prawdopodobnie piękna pogoda i znowu pojeżdżę troszkę.
Tak mnie teraz naszło, może niech ci z forum ATV Polska zaczną więcej jeździć na quadach, a nie pisać na forum ATV Polska - myślę że to pomoże na obniżenie ciśnienia
Cały czas wierzę, że forum quadzika się rozwinie. Chociaż przyzwyczajenia ludzi ciężko zmienić. Forum ATV Polska powstało dużo wcześniej niż quadzikowe, ale tam jest tylko coraz gorzej. Szukając interesujących mnie rzeczy na forum ATV Polska już nie raz przebijałem się przez masę postów odbiegających od tematu, lub pisanych przez kilkunastoletnich fachowców. Często również coś czytam, później chcę to znaleźć jeszcze raz i już tego nie ma bo wykasowane, zmienione albo jeszcze coś wykombinowane."Co do forum - to zarejestrowałem się tylko tutaj, mimo że jeszcze niezbyt dużo się tu dzieje... (jakoś nie mogę się odnaleźć na forum atvpolska, a jak muszę czytać setki bezsensownych postów, które piszą jakieś dzieciaki to dostaję białej gorączki). Mam nadzieję, że tutaj będzie z tym lepiej. Tylko coś postów mało - ale trzymam za was kciuki."
Moim zdaniem jeżeli coś jest wspólne i wszystkich to nigdy nie będzie dobre. Mieliśmy tego przykład przez kilkadziesiąt lat PRLu...
Całe szczęście jest weekend, będzie prawdopodobnie piękna pogoda i znowu pojeżdżę troszkę.
Tak mnie teraz naszło, może niech ci z forum ATV Polska zaczną więcej jeździć na quadach, a nie pisać na forum ATV Polska - myślę że to pomoże na obniżenie ciśnienia
- Krzysztof Wronowski
Nie sądzę by problem tkwił tylko w postach rozbrykanych nastolatków. Jest ciśnienie na kasę , stąd biorą się tak zdecydowane działania wykluczające wszelkie próby "przemycania reklam" , kasowania postów itp. Ćwierkają wróble że Pan Sonik zamierza przykręcić kurek z forsą , by wreszcie portal przestał być deficytowy. To raz , dwa na świeczniku są dwie dziewczyny , które urzędują oficjalnie w ATV i które są rozliczane z tego co zrobią ,a rozliczających cała masa - prezes , vice prezesi i cały zarząd ...
-
Oj Krzychu, jesteś człowiekiem o dwóch twarzach....
Taki jest regulamin, a quadzik.pl jest takim samym przedsięwzięciem komercyjnym jak każde inne. Gdybyśmy tego nie zrobili zaraz byłby atak z drugiej strony i sugestia , że mod-team ma układ z quadzikiem.
Nie da się zadowolić wszystkich , albo jedna strona albo druga każdy ruch wykorzysta jako zarzut.
Chyba, że ktoś będzie je wyrzucał.
Druga rzecz - oczekujesz, że znajdziesz interesujące Cię rzeczy, ale sam ich nie piszesz. Wolisz tylko korzystać. Gdyby wszyscy tak do tego podchodzili Ty nie miałbyś też co znaleźć. Brać potrafi każdy, dawać niewielu.
Krzychu, taki jest regulamin - od dawna.
To nie tylko problem kasy, choć to, że jest zakaz reklamy w regulaminie ma również z tym związek, nikt nie będzie płacił za banner jeżeli na forum każdy zareklamuje kogo chce. Zresztą z jakiej racji ktoś ma się reklamować za darmo? Przecież słuzy to osiąganiu zysku, znasz media które publikują reklamy za darmo?
No i trzeci powód - jeżeli pozwolić by na reklamowanie się i wypisywanie co kto chce opinie na forum nie byłyby wiarygodne. Choć tego nie da się ustrzec na 100%.
[/quote]
Tak? A kto jak nie Ty prosisz o usuwanie własnych nieprzemyślanych postów?Szczerze mówiąc to sam poddaję się automoderacji i bardzo ostrożnie dobieram słowa komentując cokolwiek by nie narazić się na uszczypliwe uwagi.
A kto jak nie Ty ostro rzucasz się o każdą krytykę ? I nie wnikam czy pisali prawdę, czy nie, wiem, że Zbyszek nie ma podstaw aby napisac to co pisze. Wyobrażam sobie Twoją reakcję , kiedy ktoś napisałby o Tobie coś złego i nieprawdziwego. Dlaczego odmawiasz zatem mnie prawa do reagowania?Przykładem jest komentaż Zbyszka do imprezy Integracyjnej zorganizowanej przez stoważyszenie.
Nie każde, ale owszem , wiele. Nie było tak z linkami do galerii, czy relacji dopóki pośrodku nich nie pojawiły sie oferty handlowe.Nie mówiąc już o tym że każde wspomnienie chociażby o portalu Quadzik.pl jest bezlitośnie kasowane.
Taki jest regulamin, a quadzik.pl jest takim samym przedsięwzięciem komercyjnym jak każde inne. Gdybyśmy tego nie zrobili zaraz byłby atak z drugiej strony i sugestia , że mod-team ma układ z quadzikiem.
Nie da się zadowolić wszystkich , albo jedna strona albo druga każdy ruch wykorzysta jako zarzut.
I tak samo jak wyżej. Kiedy z dziećmi był wielki problem zaraz odezwały się głosy oburzenia, że jakim prawem ograniczamy dzieciom dostęp do forum. Tak czy inaczej - ktoś będzie niezadowolony a zarzut? Oczywiście do moderatorów. Zrobiliśmy wiele aby głupich postów było jak najmniej i jest ich niewiele. Nie łudź się - ilość dzieci na każdym forum bedzie proporcjonalnie identyczna w stosunku do ilości użytkowników.Szukając interesujących mnie rzeczy na forum ATV Polska już nie raz przebijałem się przez masę postów odbiegających od tematu, lub pisanych przez kilkunastoletnich fachowców
Chyba, że ktoś będzie je wyrzucał.
Druga rzecz - oczekujesz, że znajdziesz interesujące Cię rzeczy, ale sam ich nie piszesz. Wolisz tylko korzystać. Gdyby wszyscy tak do tego podchodzili Ty nie miałbyś też co znaleźć. Brać potrafi każdy, dawać niewielu.
Tia, albo ufo wykradło....Często również coś czytam, później chcę to znaleźć jeszcze raz i już tego nie ma bo wykasowane, zmienione albo jeszcze coś wykombinowane
Widzę, że lepiej wiesz skąd się to bierze, niż zarząd i pracownicy ATVPolska.Jest ciśnienie na kasę , stąd biorą się tak zdecydowane działania wykluczające wszelkie próby "przemycania reklam" , kasowania postów itp
Krzychu, taki jest regulamin - od dawna.
To nie tylko problem kasy, choć to, że jest zakaz reklamy w regulaminie ma również z tym związek, nikt nie będzie płacił za banner jeżeli na forum każdy zareklamuje kogo chce. Zresztą z jakiej racji ktoś ma się reklamować za darmo? Przecież słuzy to osiąganiu zysku, znasz media które publikują reklamy za darmo?
No i trzeci powód - jeżeli pozwolić by na reklamowanie się i wypisywanie co kto chce opinie na forum nie byłyby wiarygodne. Choć tego nie da się ustrzec na 100%.
Oj nieładnie, bzdurki, ploteczki wypisujemy ...Ćwierkają wróble że Pan Sonik zamierza przykręcić kurek z forsą , by wreszcie portal przestał być deficytowy.
Ta, co wieczór się konsultujemy między członkami zarządu z czego by tu nastepnego dnia rozliczyć dziewczynydwa na świeczniku są dwie dziewczyny , które urzędują oficjalnie w ATV i które są rozliczane z tego co zrobią ,a rozliczających cała masa - prezes , vice prezesi i cały zarząd ...
[/quote]
- Krzysztof Wronowski
Fajnie że bierzesz udział w dyskusji , ale proszę nie przenoś poczucia zaszczuwania i na to forum. Często wyrażasz w dyskusji pogląd że ktoś zaszczuwa Dorotę , a ona tyle poświęca , sory jak nie potrafi poradzić sobie ze swoimi obowiązkami to ucieka w bezsilność ? Nie rozumiem , co nazywasz zaszczuwaniem?
Nie zamierzam udowadniać że grupy interesu są i były , to tylko tajemnica Poliszynela że Bartek Sołtys plus grupa przyjaciół z Krzyśkiem Krecikiem i innymi to grupa wsparcia Yamahy , oczywiście Sisot też jest dealerem Yamahy i vice prezesem ATV , więc jego interesy są oczywiste , tak samo Jacek Bujański też dealer Yamahy , w dodatku człowiek wręcz uczulony na każdą choćby minimalną krytykę pod swoim adresem . Kasowanie postów w czyimś interesie zaczęło się od interwencji Jacka do Doroty , która jest wielkim jego przyjacielem i zwolennikiem , a chodziło bodajże o post o przygotowaniu Kawasaki na Croatię , poleciało kilka postów (niektórzy mają je jeszcze zapisane) to był pierwszy znany mi przykład jak ktoś wpływowy kreatywnie zmienia opinię , później była sprawa Sheltona i zbiórki krwi , której nie znam , ale którą wielu pamięta.
Następną znaną sprawą było moje poruszenie sprawy wypadku śmiertelnego podczas testów Yamahy Grizzly 700 , znana dobrze sprawa , na prośbę któregoś z Yamahowców wątek został pocięty . Ostatnia sprawa ze zdublowanym terminem rajdu enduro i RR , na szeroką skalę zakrojona akcja w dużej mierze zakończona sukcesem , zdeklasowania RR w oczach uczestników , sprawa , która kosztowała mnie bardzo dużo , na RR nie było nikogo ze starej gwardii , czemu ? Zapytajcie Sisota . Wątek o tym że rozważam wejście na drogę sądową też był usunięty po przeszło godzinnej rozmowie z Sisotem.
Zarzucasz mi że wymyślam sobie ploteczki o zakręcaniu kurka ? Zapytaj Sisota , on twierdzi że Sonik już takie pieniądze utopił w AtV że postawił warunek : portal ma być wreszcie dochodowy , jest to presja , która działa.
Histeryczne wręcz dbanie o wizerunek , to też wpływ tego że ma być pięknie i nieskazitelnie.
Moje prośby o przeniesienie (nie kasowanie) postów wynikały z tego że mimo podzielenia na dwa wątki były one nadal umieszczane w poście opisującym rajd.
Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego , czytają to sponsorzy , dziennikarze lokalnej prasy , przedstawiciele władz , które się angażują w imprezę . Jak teraz coś skopię to za pół roku ciężko mi będzie przychylne do tej pory władze namówić do wydania pozwolenia. Tego nie rozumieją tacy ludzie jak Chłopak z Włocławka , który się uparł żę on nie jest winien bo przed nim już ktoś tam wjechał i tłumacz mu w koło Macieju.
Krzychu też niejednokrotnie pisałeś mi na PW że jest na Ciebie wywierany nacisk , że masz dość , właściwie gdybym się chciał z Tobą gryźć na słowa to zarzuciłbym ci dwulicowość ale rozumiem odpowiedzialność i to że utożsamiasz się z portalem.
Nie wiem dlaczego Zbyszek użył tak ostrych słów pod kątem imprezy integracyjnej , może skłoniły go do tego opisy pijanych , gryzących innych kolesi , albo wchodzenie po pijaku na dach nocą , pytaj Jego .
Zbyszka szanuję , cenię jego zdecydowany , wyważony światopogląd.
Tak samo jak cenię Maćka i Sheltona , którzy na Forum ATV Polska rzadko się udzielają , wielu ludzi powoli wycofuje się z aktywnego uczestnictwa w tym forum , w tym i ja, jakie są tego powody ?
Nie zamierzam udowadniać że grupy interesu są i były , to tylko tajemnica Poliszynela że Bartek Sołtys plus grupa przyjaciół z Krzyśkiem Krecikiem i innymi to grupa wsparcia Yamahy , oczywiście Sisot też jest dealerem Yamahy i vice prezesem ATV , więc jego interesy są oczywiste , tak samo Jacek Bujański też dealer Yamahy , w dodatku człowiek wręcz uczulony na każdą choćby minimalną krytykę pod swoim adresem . Kasowanie postów w czyimś interesie zaczęło się od interwencji Jacka do Doroty , która jest wielkim jego przyjacielem i zwolennikiem , a chodziło bodajże o post o przygotowaniu Kawasaki na Croatię , poleciało kilka postów (niektórzy mają je jeszcze zapisane) to był pierwszy znany mi przykład jak ktoś wpływowy kreatywnie zmienia opinię , później była sprawa Sheltona i zbiórki krwi , której nie znam , ale którą wielu pamięta.
Następną znaną sprawą było moje poruszenie sprawy wypadku śmiertelnego podczas testów Yamahy Grizzly 700 , znana dobrze sprawa , na prośbę któregoś z Yamahowców wątek został pocięty . Ostatnia sprawa ze zdublowanym terminem rajdu enduro i RR , na szeroką skalę zakrojona akcja w dużej mierze zakończona sukcesem , zdeklasowania RR w oczach uczestników , sprawa , która kosztowała mnie bardzo dużo , na RR nie było nikogo ze starej gwardii , czemu ? Zapytajcie Sisota . Wątek o tym że rozważam wejście na drogę sądową też był usunięty po przeszło godzinnej rozmowie z Sisotem.
Zarzucasz mi że wymyślam sobie ploteczki o zakręcaniu kurka ? Zapytaj Sisota , on twierdzi że Sonik już takie pieniądze utopił w AtV że postawił warunek : portal ma być wreszcie dochodowy , jest to presja , która działa.
Histeryczne wręcz dbanie o wizerunek , to też wpływ tego że ma być pięknie i nieskazitelnie.
Moje prośby o przeniesienie (nie kasowanie) postów wynikały z tego że mimo podzielenia na dwa wątki były one nadal umieszczane w poście opisującym rajd.
Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego , czytają to sponsorzy , dziennikarze lokalnej prasy , przedstawiciele władz , które się angażują w imprezę . Jak teraz coś skopię to za pół roku ciężko mi będzie przychylne do tej pory władze namówić do wydania pozwolenia. Tego nie rozumieją tacy ludzie jak Chłopak z Włocławka , który się uparł żę on nie jest winien bo przed nim już ktoś tam wjechał i tłumacz mu w koło Macieju.
Krzychu też niejednokrotnie pisałeś mi na PW że jest na Ciebie wywierany nacisk , że masz dość , właściwie gdybym się chciał z Tobą gryźć na słowa to zarzuciłbym ci dwulicowość ale rozumiem odpowiedzialność i to że utożsamiasz się z portalem.
Nie wiem dlaczego Zbyszek użył tak ostrych słów pod kątem imprezy integracyjnej , może skłoniły go do tego opisy pijanych , gryzących innych kolesi , albo wchodzenie po pijaku na dach nocą , pytaj Jego .
Zbyszka szanuję , cenię jego zdecydowany , wyważony światopogląd.
Tak samo jak cenię Maćka i Sheltona , którzy na Forum ATV Polska rzadko się udzielają , wielu ludzi powoli wycofuje się z aktywnego uczestnictwa w tym forum , w tym i ja, jakie są tego powody ?
-
Raz tak napisałem, użeranie się z grupką wiecznie nie zadowolonych osób wypisujących bzdury nie nalezy do jej obowiązków.Często wyrażasz w dyskusji pogląd że ktoś zaszczuwa Dorotę , a ona tyle poświęca , sory jak nie potrafi poradzić sobie ze swoimi obowiązkami
Rzeczywiście nie będę przenosił dyskusji i odpowiem Ci w wolnej chwili na jasnej stronie quadowania.
Chłopaku z Płocka - widzę, że swoją wersję próbujesz przenosić na inne fora - ciekawe podejscie - ci co znają prawdę napewno zrozumieją dlaczego tak robiszKrzysztof Wronowski:
Tego nie rozumieją tacy ludzie jak Chłopak z Włocławka , który się uparł żę on nie jest winien bo przed nim już ktoś tam wjechał i tłumacz mu w koło Macieju.
Nie ważne jak było - ważne, że racja ma być po stronie chłopaka z Płocka
a tak dla przykładu podam linka do najciekawzych postów:
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... ght=#43501 -
mistrzostwa świata wg 2cana
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... ght=#43441 - interpretacje zaleceń jako fakty
Ile postów nie napieszesz to i tak prawda zostanie taka, że zrzucasz winę na tego co ci najłatwiej - tylko dlatego, że nie napisałem samych superlatyw na temat RR - eh
- Krzysztof Wronowski
- Krzysztof Wronowski