MXU300 przerywanie napedy w trakcie jazdy

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stahoo

MXU300 przerywanie napedy w trakcie jazdy

Post autor: stahoo » pn 02 lut, 2009

czesc,

mam problem! W jednym z moich MXU300 w trakcie jazdy czuc przerywanie i szarpanie. Całosc ma znamiona uszkodzonego paska, kiedy to np slizga się na rozwarstwieniu, a po dostaniu odcinka o dobrej jakosci znowu zaczyna "ciągnąc" (tyle, ze jest lekko metaliczny stuk)...

o ile w blotnym terenie raczej tego nie czuc, o tyle na twardym jest dyskomfort i szarpanie, mozna sie wsciec... sprzeglo i pasek wymienilem na nowe, bo kwalifikowaly sie na wymiane, ale za huhuhu nie jestem w stanie rozszyfrować czym spowodowane jest owe przerywanie w trakcie jazdy (silnik trzyma stale obroty)

nie chce rozkrecac mostu, czy kardana, bo w sumie nie jestem pewien, czy gdzieś tam moze byc jakas usterka odpowiedzialna za taki objaw...? moze łożysko, czy gdzies na wieloklinie?

jak ktos podrzuci co to moze byc i trafi, to sie odwdziecze... :)
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
PIOTR_15
Lucky ATV Team

Post autor: PIOTR_15 » pn 02 lut, 2009

nie wiem jak to wygląda w Kymco, ale poza wariatorem i paskiem jest jeszcze jedno sprzęgło odśrodkowe za wariatorem w silniku, może to ono, jeśli jest ( ja mam tak w miśku), zobacz, sprawdź.

Awatar użytkownika
wojtekssquad
Kontakt:

Post autor: wojtekssquad » pn 02 lut, 2009

Quad pad panie Marianie :figielek: ja bym zaglądnoł do skrzyni czy zabki wsztkie sa.

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » pn 02 lut, 2009

jak masz czas to Ci go podrzuce... myslalem, ze zarobiony jestes :strs:

Awatar użytkownika
wojtekssquad
Kontakt:

Post autor: wojtekssquad » wt 03 lut, 2009

mysle ze w przyszlym tygodniu znajde dzien na twoje głaza.

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » wt 03 lut, 2009

prosze, przestal jezdzic crossem, przestal jezdzic quadem, zacząl normalna prace i wreszcie ma na wszystko czas... :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”