Co sadzicie o kawasaki brute force 750

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Kawasaki
gery

Post autor: gery » wt 13 sty, 2009

Przyznam szczerze, że temat ograniczeń mocy w homologowanych quadach też mnie interesuje. Czy ktoś może powiedzieć czy taka blokada mocy znajduje się w Brutalu z 2008 roku i ewentualnie jak się jej pozbyć?
KAWASAKI Brute Force 750

Bruteforce
Kontakt:

Post autor: Bruteforce » pt 13 lut, 2009

Z zadnym z modelow BF sie jeszcze z tym nie spotkalem. Jedynie, to jesli kupujemy sprzet w Polsce z homologacja, moc zostaje zmniejszona do 20 KM przez przykrecenie srubki przy manetce gazu. Wlasciwie to nie problem, wystarczy odkrecic srubke przy manetce z powrotem, nic wiecej...

scooter1979

Post autor: scooter1979 » wt 03 mar, 2009

Cześć
Właśnie jestem w trakcie zdejmowania blokad z BF650 i 750 w serwisie. Z tego co wiem, to 650 ma jakąś mechaniczną, a 750 tłumik, moduł i coś tam jeszcze. Śrubka w manetce gazu raczej nie zalicza się do blokad homologacyjnych!
Pozdro
Arek

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 03 mar, 2009

Quady homologowane dla Kawasaki przez włoską firmę KL mają moc ograniczoną elektronicznie i do przywrócenia pełnego szwungu potrzebna jest wymiana modułu zapłonowego.
3fun - bo quady są naszą pasją

Gino Casaress

Post autor: Gino Casaress » pt 28 sie, 2009

Witam ponownie wszystkich.

Proszę o kilka słów na temat BF750i. Interesuje się zakupem tego ATV'a już dość długo. Nosze się z zamiarem kupna, ale zastanawia mnie fakt dlaczego jest go wszędzie tak mało. Zdecydowanie największym powodzeniem cieszą się Grizzli Y. Nigdzie nawet na imprezach, czy na zawodach nie widać Brute Force 750i. Czy ta maszyna jest taaaak droga w eksploatacji, czy też ma swoje poważne ukryte wady. Proszę o pomoc nim zdecyduje się na kupno takiej maszyny.
P.S
Było by miło, gdyby redaktor naczelny magazynu Quadzik przeprowadził na łamach gazety test nowego Brutala750i. Takie informacje z pewnością pomogły by nie tylko mnie.

Pozdrawiam was serdecznie.
Michał.
Załączniki
dlv-la7-diavolo.jpg
Brute Force750

raf-rk
Quad:: BRUTE FORCE 750

Post autor: raf-rk » ndz 22 lis, 2009

Witam
Ja zakupiłem nowego BF750 niemiał żadnych blokad zarejestrowany jest oczywiście oryginalny tłumik blokuje wylot spalin ale śmiga narazie na oryginale i kilka przepraw już ma za sobą
raf-rk

Awatar użytkownika
kogut

Post autor: kogut » ndz 22 lis, 2009

oco chodzi???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kawasaki”