Wysokość chińczyka i problemy z łańcuchem.

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
sylwek979
Kontakt:

Post autor: sylwek979 » czw 08 sty, 2009

Niewiem jak tam jest.:(

nietoporek

Post autor: nietoporek » sob 10 sty, 2009

JA mam takiego samego i leje motula 15 w 50. powiedzieli mi tak w sklepie. Luzy moze miec na mocowaniu tylniego wachacza z ramą.Ja tak miałem. Pamietaj o dokrecanui wszystkich śrubek a przedewszystkim na osi sa takie nakretki duze.Dokręcaj je systematycznie, bo znam takiego kolesia co tego nie dokręcał os mu sie wysuneła w bok spadł łncuch urwał sie i połamał plastiki. prawdziwa masakra.

pozdrawiam

nietoporek

dokręć ta długa srube ale tak naprawde mocno tylko uważaj zeby nie urwac :mrgreen: słabe gwinty sa.Powinno pomuc

pozdrawiam

hubmar

Post autor: hubmar » sob 10 sty, 2009

Ja powymieniałem wszystkie śruby na ośce na polskie i już zapomniałem jak mi łańcuch spadał. :ok: Moim zdaniem nawet zardzewiała polska śruba jest 100 razy lepsza od chińskiej.Oni je robią chyba z plasteliny!? :szok:

nietoporek

Zgodze się z toba :oklaski: Dobrze powiedziane. Mi sie cały czas ukrecały i tez mnieniłem na polskie.

sylwek979
Kontakt:

Post autor: sylwek979 » sob 10 sty, 2009

Mi tez sie ukręcały na zębatce śróby i też wymieniłem i jedt dobrze. a tą długą śrube dokrece i zobacze czy coś pomoże. A jeszcze mam takie pytanie czy jak jest za duzy pilterek paliwa to nie dobrze czy nie ma różnicy. bo teraz mam taki sporawey obwód około 15 cm. i mi nie chce odpalić.

hubmar

Myślę że nie chodzi tu o filterek. :D Ale spróbuj zdjąć wężyk dolotowy przy gażniku i odkręć na chwilkę kranik jesli paliwo poleci to szukaj problemu gdzie indziej.

hubmar

Ale obwód 15 cm to faktycznie grucha!! :shock: Może zmiań dla samej estetyki wyglądu.Pzdr

sylwek979
Kontakt:

Post autor: sylwek979 » sob 10 sty, 2009

wygląda to normalnie :) ale robiłem już tak ze odłanczałem ten wężyk od gażnika i paliwo leciało. może musze przeczyścić gaźnik??? A bo mi kolega powiedziałe że właśnie filterek jest za duzy bo miał kiedyś takiego chińczyka.

sylwek979
Kontakt:

Post autor: sylwek979 » ndz 11 sty, 2009

nie mam iskry co mogło walnąć?? pomocy szybko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”