Wysokość chińczyka i problemy z łańcuchem.
Wysokość chińczyka i problemy z łańcuchem.
Witam jak podnieść quada bez kosztów?? chodzi mi o to żeby był wyzszy.
I jeszcze jedno łańcuch mam naciągnięty dobrze a przy np wjeżdżaniu pod gore spada mi i też przy szybszej prędkości mi spada czego to jest wina zębatki czy łancucha??
Z góry dzięki.
modRuszko: Pisałem Tobie o słowniku ortograficznym. Temat edytuje na bardziej zrozumiały. Prosiłem o wyedytowanie postu Ty go skopiowałeś, nie ładnie
I jeszcze jedno łańcuch mam naciągnięty dobrze a przy np wjeżdżaniu pod gore spada mi i też przy szybszej prędkości mi spada czego to jest wina zębatki czy łancucha??
Z góry dzięki.
modRuszko: Pisałem Tobie o słowniku ortograficznym. Temat edytuje na bardziej zrozumiały. Prosiłem o wyedytowanie postu Ty go skopiowałeś, nie ładnie
Ostatnio zmieniony pn 05 sty, 2009 przez sylwek979, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź przede wszystkim czy nie masz luzów na ośce, to jest częsta przyczyna spadania łańcucha...
Ostatnio zmieniony pn 05 sty, 2009 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
.:GALEON:.
jak jeast luz to musi być przyczyna. Zobacz gdzie jest luz to pomyślimy. Najczęstrzym miejscem powstawania luzów są łożyska. Poruszaj ośka we wszystki strony. przód, tył, góra, dół. i zobacz czy wszystko jest tak jak powinno. W jakim stanie jest układ napędowy?!
Co do podniesienia quada, to bez kosztów niczego wielkiego nie osiągniesz. Możesz jedynie spróbować pobawić się regulacją twardości, powinno to dać jakies mizerne efekty. Ale zmienisz charakterystykę zawieszenia, a co za tym idzie quad bedzie inaczej zachowywał się podczas jazdy, przy hopach, zakrętach...
co to jest za quad?! "sportowy" czy "przeprawa"?!
Co do podniesienia quada, to bez kosztów niczego wielkiego nie osiągniesz. Możesz jedynie spróbować pobawić się regulacją twardości, powinno to dać jakies mizerne efekty. Ale zmienisz charakterystykę zawieszenia, a co za tym idzie quad bedzie inaczej zachowywał się podczas jazdy, przy hopach, zakrętach...
co to jest za quad?! "sportowy" czy "przeprawa"?!
Tak, jest to cos, co faktycznie przypomina z wyglądu sportówke. Po co chcesz podnieśc tego quada?! Podnosząc go podniesiesz także środek cięzkości, quad bedzie bardziej wywrotny, a i tak nie zmienisz prześwitu quada.
co do łancucha to sprawdz to co Ci napisałem i napisz czy wszystko jest ok...
co do łancucha to sprawdz to co Ci napisałem i napisz czy wszystko jest ok...