[KZ] III KASZUBSKI ZWIAD- EDYCJA ELBLĄSKA 23-25.01.2009

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
Awatar użytkownika
walek6969

Post autor: walek6969 » wt 16 gru, 2008

Witam
Ja również się zapisalem na Zwiadzik. Pierwszy zresztą w mojej krótkiej karjerze, ale od czegoś trzeba zacząć. Prosiłbym o ewentualne porady w co się (oprócz quada i odpowiednich ciuchów-ochraniaczy-kasku) wyposażyć. Cenne porady mile widziane. Jak pewne widać w moim opisie posiadam CF500 L, czy macie jakieś opinie z rajdów jak się te quady sprawują i na co zwracać uwagę przy przygotowaniu do na taki rajdzik. Chcialbym go oddając firmie w której kupiłem (dystrybutor wielu róznych quadów) podpowiedzić im praktyczne wskazówki na co mają w szczególności zwrocić uwagę. Bo jak na razie to mają wymienić podłoge na aluminiową zamiast seryjnych plastików, zrobić wyprowadzenie wlotów powietrza, wymiana wydechu na bardziej "głośny" :) i uszczelnienie instalacji elektrycznej. Tak że ponawiam pytanie co jeszcze, bo zostało raptem niespełna miesiąc i tyle mam czasu żeby się przygotować. Pozdrawiam wszystkich i czekam na opinie.

Awatar użytkownika
gero13
ATV-Team Sulechów
Quad:: can am outlander 800 xtp max
Imię: Gerard
Kontakt:

Post autor: gero13 » sob 20 gru, 2008

walek6969 - napewno wyciągarkę i to pożądną. :cwaniak: Jak Michał przygotował trasę i OS-y o podobnym stopniu tridności jak na II KZ to najważniejsza będzie wyciągarka i zblocza . :beczy: :ok:
[color=#000080][b]Quad Cartel Team/ATV Team Sulechów[/b][/color]

shaybaoffroad

Post autor: shaybaoffroad » sob 20 gru, 2008

gero13 napisał...
walek6969 - napewno wyciągarkę i to pożądną. :cwaniak: Jak Michał przygotował trasę i OS-y o podobnym stopniu tridności jak na II KZ to najważniejsza będzie wyciągarka i zblocza . :beczy: :ok:
CHŁOPAKI !!!! WINDA TAAAK !!! ale byłem parę dni temu na trasce i dochodzi jeszcze błotko w ilościach powiedziałbym churtowych.....(woderki mile widziane...) :myśl: :język_oko: :prosi: :rotfl:
Ostatnio zmieniony sob 20 gru, 2008 przez shaybaoffroad, łącznie zmieniany 1 raz.
życie jest piękne pod warunkiem , że masz odpowiednio dobrane leki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
denis

Post autor: denis » pn 22 gru, 2008

oooo! woderki w styczniu to mam obcykane :D
chyba bedzie powtorka z kietlic 2008...błota dostatek. sniegu nikt nie widział...
VINSON 500

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » pn 22 gru, 2008

shaybaoffroad

.....(woderki mile widziane...)
znowu sobie co nieco odmrożę,
Ostatnio zmieniony pn 22 gru, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
JakubM
Kontakt:

Post autor: JakubM » pn 22 gru, 2008

DO WALEK6969
najważniejsze wyposażenie na takiej imprezie to dobry team partner bo samemu to nie polecam a tak na poważnie:

opony - nie fabryczne
dobra winda najlepiej z pilotem bezprzewodowym
osłony spodu aluminium
dodatkowe oświetlenie
szperacz
tylna lampa do cofania
podgrzewane manetki i cyngiel
GPS z uchwytem i zasilaniem
torba lub skrzynka
wyprowadzenie wlotów powietrza raczej nie w styczniu
tyle z wyposażenia

no i kupa gratów - porządna apteczka nie z marketu, gaśnica, sznurki do łatania, bomba do opon, paliwo z 10l, pasy 1m 2m 4m, liny 15m 10m, zblocze, maczeta lub siekiera, podstawowe klucze, świeca, saperka, trytytki, szekle, karabinki, latarka, czołówka na kasku, wodery,rękawiczki dodatkowe, w zależności od pogody drugi komplet ciuchów, termos z herbatką, jedzonko i picie ilość zależna od terenu - takie wyposażenie zabieramy na 2 quady

pzd JakubM

Awatar użytkownika
walek6969

Post autor: walek6969 » pt 26 gru, 2008

Do JakubM
Dzięki wielkie za porady, innym też dziękuję, ale Jakub był wyczerpujący:) Kończą się te "cale" święta i czas na przygotowania. Miło będzie skorzystać z waszych doświadczeń bo to ułatwia życie. Quada postaram się przygotować jak najlepiej, ale tak naprawde z tego co widze w moim Olsztynie najważniesza jest integracja, dobra zabawa, Fair Play i wszystko co pozwoli mile spędzić czas wśród ludzi o podobnych poglądach. Życzę wszystkim wszystkiego quadowego w Nowym 2009 Roku.

Awatar użytkownika
gero13
ATV-Team Sulechów
Quad:: can am outlander 800 xtp max
Imię: Gerard
Kontakt:

Post autor: gero13 » pn 29 gru, 2008

walek - niepękaj to nie wojna....chyba? :myśl: Zabawa jest przednia. :aparat: co widać na relacjach z II K-Z. Do zobaczenia na szlaku III K-Z. :ok: :pa pa: :zacieszcz:
[color=#000080][b]Quad Cartel Team/ATV Team Sulechów[/b][/color]

Awatar użytkownika
walek6969

Post autor: walek6969 » wt 30 gru, 2008

Oczywiście że damy rade, już nie moge się doczekać. Rozpoczynam od 5 stycznia ostre przygotowania i w droge.
A tymczasem po piwko. :)

Awatar użytkownika
walek6969

Post autor: walek6969 » ndz 04 sty, 2009

Do shaybaoffroad.
Zamierzam kupić na dniach GPS-a, jakiego z twojego doświadczenia wybrać, chodzi mi o konkretny model. Wiem że GARMIN ale model najlepszy na quada no i żeby był jakościowo dobry. Co do centy to nie mam ograniczeń oczywiśćie w granicach rozsądku. GPS ma służyć na inne rajdy w Polsce i dlatego ma być dobry. Czekam na info. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”