suzuki kingq luzy na koncówkach drazków kierowniczych

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
didimario

suzuki kingq luzy na koncówkach drazków kierowniczych

Post autor: didimario » wt 09 gru, 2008

witam ps.do przywitalni zagladne jak znajde troche wiecej czasu. W SUZUKI KINGQ 750 gdzie jest przejechane 500kilometrow jest luz w układzie kierowniczym na koncówkach ,dodam ze nie szalałem jeszcze w ciezkim terenie ,narazie laicik a sa luzy czy to normalne ,czy jakas wada tego modelu 2008rok :beczy: :bezradny:

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » sob 13 gru, 2008

Własnie skończyłem rozbierać mojego KQ. Co prawda rocznik 2005 ( dziadek ) i przebieg 9000 km , ale tez myślałem że ma luz na końcówkach drążków a to był luz na dolnej tulei kolumny kierowniczej. W roczniku 2008 i przy takim przebiegu nie powinno się nic dziać, może sprawdź czy na pewno luz jest na końcówkach. Może wystarczy dociągnąć śrubę na końcówce kolumny.http://www.alpha-sports.com/suzuki_atv_ ... lAod0Tii6w
Śruba o numerze 12.
Roczniki 2005 miały takie końcówki zrobione z "marchwi" , które po 300 km prawie rozpadały się, ale 2008 to dziwne.

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » ndz 14 gru, 2008

maly luz w na drążkach jest to normalna sprawa i nie pzejmuj sie tym ten typ tak ma.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
denis

Post autor: denis » pn 15 gru, 2008

Adamiak Jarosła

myślałem że ma luz na końcówkach drążków a to był luz na dolnej tulei kolumny kierowniczej.
niestety taki sam element jest zastosowany w vinsonie- tuleja z tworzywa.
jak dostanie sie tam syfu to tuleja sie zciera i dostaje luzu.
czesc kosztuje w suzuki jakies 70 zł ale roboty zeby to wymienic jest sporo a po 3-4 miesiacach ( 400-500 km) znowu dostaje luzu. ja odpusciłem kolejna wymiane i od roku ten luz sie wlasciwie nie zwieksza...idzie przywyknąć :D
Ostatnio zmieniony pn 15 gru, 2008 przez denis, łącznie zmieniany 2 razy.
VINSON 500

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » pn 15 gru, 2008

U mnie też od roku nie powiększał się. Ale robię generalny przegląd ( zawory,pasek,tulejki w przednim zawieszeniu, itp.) więc to też zrobię. U mnie nie tylko tulejka się wyrobiła ale również sama kolumna pracująca w niej. Aż na końcu zrobił się mały próg, więc wymiana samej tulejki ,bez przetoczenia kolumny nic nie da. Jutro tokarz dorobi nową i przetoczy kolumnę i "będzie git". :ok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”