skarbowka
- Romulus
- Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
- Imię: Roman
NAVARA:
pytanie było o zapłatę podatku VAT
nie zauważyłem tego w pytaniu które brzmi
w domyśle oczywiście można mieć Vat ale również podatek od czynnościMacieks34:
Zakupiłem ostatnio quada ,ma w polsce juz zapłacony podatek,czy jako drugi własciciel w polsce tez musze płacic podatek??
i dlatego napisałem o obu przypadkach podatku, bo pytanie nie konkretyzuje o jaki chodzi. NAVARA, Co do VAT-u oczywiście masz rację ale kto by nie chciał go rozliczyć, jeśli ma takie możliwości.
Ostatnio zmieniony pt 21 lis, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.
jest sens, chyba, ze lubisz, jak puka do Ciebie smutny pan w ciemnym garniturze z legitymacja Komisarza Skarbowego... wtedy zaplacisz i podatek i mandat...
mandat liczony jest za czasokres... ciekawe dlaczego zawsze odzywaja sie minium po roku ja place zawsze, niestety nie zawsze w terminie (masz 14 dni od daty zakupu) i pare razy mnie juz skasowali... raz nawet zaplacilem hurtem za auto, quada i przyczepe
nigdy nie mam czasu uregulowac w terminie :myśl:
mandat liczony jest za czasokres... ciekawe dlaczego zawsze odzywaja sie minium po roku ja place zawsze, niestety nie zawsze w terminie (masz 14 dni od daty zakupu) i pare razy mnie juz skasowali... raz nawet zaplacilem hurtem za auto, quada i przyczepe
nigdy nie mam czasu uregulowac w terminie :myśl:
.:GALEON:.
a powiedz mi skąd urzad skarbowy bedzie wiedzial ze cos kupiłem,jak ja tego nie rejestruje ,ogolnie nic nie mam zamiaru oplacac do jezdzenia po swoim polu
Ostatnio zmieniony czw 27 lis, 2008 przez Macieks34, łącznie zmieniany 1 raz.
Kawasaki KVF 360A