odnowienie plastików

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
COBYR
Quad:: Historia

Post autor: COBYR » ndz 16 lis, 2008

Polerka ale delikatna

Awatar użytkownika
Barfek

Post autor: Barfek » ndz 16 lis, 2008

Tak gąbkowa do polerowania lakieru samochodowego ale to już po tym jak wypoleruje go papierem ściernym 8)

w następny weekend powinny być efekty w postaci zdjęć ( quad stoi u mechanika)
Suzuki ltz 400 the best

Awatar użytkownika
yamahator

Post autor: yamahator » ndz 16 lis, 2008

Panowie dajcie sobie spokój z polerowaniem plastików.
Tylko na koń i w błoto....Też że wam takie rzeczy do głów przychodzą??!!.
Ne ma to jak H2O

bobek16

Post autor: bobek16 » ndz 16 lis, 2008

wiesz ja w swoim kładzie uzyłem takiej kredki do zarysowań karoserii i działa :P

COBYR
Quad:: Historia

Post autor: COBYR » pn 17 lis, 2008

Kilka razy będziesz je usuwał a potem to olejesz , tak jest zawsze rysy to CV quada

_arek1_

Post autor: _arek1_ » pn 17 lis, 2008

na glebokie rysy niestety nic nie poradzisz jedynie ladnie polakierowac wszystkie plastiki bo z tego co piszesz to chyba sie nie postarales skoro masz zacieki itd...

najpierw zmatowac wszystko dokladnie puzniej wszystkie glebokie ryry poszpachlowac ladnie dotrzec papierkiem, na to podklad wypelniajacy tez do plastixu, ladnie zmatowac papierem wodnym i dopiero porzadny lakier nie jakas farba w "szpraju" za 7zl i nie ma prawa byc widac tych rys...jak sie przylozysz beda jak nowe

jak dla mnie polerka to bez sensu robota bo rysy i tak zostana a 800 tylko lakier porysujesz i nie dojedziesz puzniej tego polerka... chyba ze bedziesz jechal do plastiku :wink: ale rysy gwarantuje i tak zostana... jesli juz chcesz tylko polerowac to przed maszynka tylko i wylacznie papier 2000 wodny ale skoro masz zacieki i ogolnie brzydko to wyglada to i tak chyba nie za wiele zdzialasz...

Awatar użytkownika
Barfek

Post autor: Barfek » pn 17 lis, 2008

Farbę to ja usnę w 1 kolejności a z kolei szpachla się nie nadaje bo zaraz się kruszy itp

Mi nie chodzi o rysy tylko o kolor , niech sobie są że tak napisze przynajmniej jakaś pamiątka po wyprawie ale mi chodzi o kolor
Suzuki ltz 400 the best

_arek1_

Post autor: _arek1_ » pn 17 lis, 2008

idz do sklepu z lakierami i innymi pier******** do samochodow i popros o szpachle z wloknem szklanym do plastiku bedzie trzymac i nic nie popeka gwarantuje....

Awatar użytkownika
Barfek

Post autor: Barfek » pn 17 lis, 2008

Spróbuję ale powtarzam raz jeszcze mi chodzi o to by odzyskać stary kolor bez użycia farb ...
Suzuki ltz 400 the best

pato66
Kontakt:

Post autor: pato66 » pn 17 lis, 2008

Barfek

Spróbuję ale powtarzam raz jeszcze mi chodzi o to by odzyskać stary kolor bez użycia farb ...

Co tu się rozpisywać polerka powinna dać sobie z tym rade...Najlepiej kupic taką tarcze polerską ,taka jak jest w prawdziwej polerce samochodowej.Nakładasz ją na wiertarke nastepnie pasta pol..... i gites majones.
Ostatnio zmieniony pn 17 lis, 2008 przez pato66, łącznie zmieniany 1 raz.
MADE IN CHINA ale 3 lata bez wiekszych problemow...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”