Pierwszy przegląd

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
start

Pierwszy przegląd

Post autor: start » sob 11 paź, 2008

Witam, zakupiłem Yamaha Grizzly 700 Fi z 45 milowym przebiegiem.
Jestem jego drugim właścicielem. I tu bym prosił o doradztwo w sprawie serwisowania, ponieważ nie jestem pewien czy poprzedni właściciel odpowiednio o niego dbał i czy np wymienił już olej.

Prosił bym o porady co do pierwszego przeglądu. Na co zwrócić uwagę co wymienić itp.
Prosił bym też o podanie zalecanego oleju silnikowego przez jeźdźców ( jaki numer lepkość firma ).

Za pomoc serdzeczne dzięki :jupi:

robertyamaha

Re: Pierwszy przegląd

Post autor: robertyamaha » ndz 12 paź, 2008

start

Witam, zakupiłem Yamaha Grizzly 700 Fi z 45 milowym przebiegiem.
Jestem jego drugim właścicielem. I tu bym prosił o doradztwo w sprawie serwisowania, ponieważ nie jestem pewien czy poprzedni właściciel odpowiednio o niego dbał i czy np wymienił już olej.

Prosił bym o porady co do pierwszego przeglądu. Na co zwrócić uwagę co wymienić itp.
Prosił bym też o podanie zalecanego oleju silnikowego przez jeźdźców ( jaki numer lepkość firma ).

Za pomoc serdzeczne dzięki :jupi:
pierwszys przegląd po 300km, potem co 2500km - tak piszą w ksiązce, klasa oleju tez masz w ksiazce, generlanie syntetyk, po 300km również wymiana w dyfrach i regulacje zaworów obowiązkowo bo sie wszystko dopiero dociera.

powodzenia
Ostatnio zmieniony ndz 12 paź, 2008 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.

start

Post autor: start » ndz 12 paź, 2008

A moge prosić o podanie tych parametrów ?
Quadzik z USA i nie chciał bym się pomylić przy czytaniu ksiązki.

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » pn 03 lis, 2008

start
A moge prosić o podanie tych parametrów ?
Quadzik z USA i nie chciał bym się pomylić przy czytaniu ksiązki.

ponoć w autoryzowanym robią to 450zł z płynami, więc się nie opłaca samemu grzebać bo więcej popsujesz niż naprawisz
Ostatnio zmieniony pn 03 lis, 2008 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”