KingQuad 500 AXi 4x4 Power Steering 2009
Arecki Nieco przecyzyjniej...
4x2 - pojazd dwu osiowy z napędem na jedną oś
4x4 - pojazd dwu osiowy z napędem na obie osie
To rodzaje sposobów napędzania osi...
4H (High) - zakres przełożeń tzw. wysoki - zalecany do szybszej jazdy, wysokie prędkości niski moment obrotowy. W Polarisowym rozwiązaniu jak ufam myśli konstruktora to zapięty napęd 4x4 z użyciem wysokich przełożeń skrzyni biegów.
4L (Low) - zakres przełożeń tzw. niski - zalecany do wolnej jazdy, niższe prędkości olbrzymi moment obrotowy. W Polarisowym rozwiązaniu jak ufam myśli konstruktora to zapięty napęd 4x4 z użyciem niskich przełożeń skrzyni biegów.
To rodzaje zastosowań przełożeń...
Polaris po "amerykańsku" czyli swojemu nazywa te rzeczy...
Dokładnie tak jak pisze ITAL. Bieg 4L ma o wiele wyższe przełożenie niż 4H, dzięki czemu, quad ma o wiele większą siłę pociągową (moment obrotowy). H i L opisują tak naprawdę prędkość (High i Low) a nie wysokość przełożenia.ITAL Arecki z tymi przełożeniami to jest doquadnie odwrotnie
Ale to niestety zalatuje już jakąś herezjąITAL Im wyższe przełożenie tym wolniejszy obrót i wyższy moment obrotowy.
Innymi słowy jeśli coś spowolnisz 20 razy będzie szybsze od tego spowolnionego o 50 razy choć 50 jest większe od 20
Ale teoria hahaha!
- ITAL
- V-ce Admin
- Quad:: Honda Rincon 680 :)
- Imię: Adam
- Kontakt:
zródło wikipedia:maciek_k
Ale to niestety zalatuje już jakąś herezją
Herezja jest pojęciem zaczerpniętym z religii chrześcijańskiej i sensu stricto, odnosi się tylko do wydarzeń w obrębie chrześcijaństwa. Podobne do chrześcijańskiej herezji zjawiska zdarzały się w obrębie innych wielkich religii, mając w nich jednak inne znaczenie, inny wymiar i inne skutki. Dlatego można je określać jako herezję tylko umownie, przez analogię. W tym sensie przez herezję rozumie się poglądy jednostek bądź grupy wyznawców danej religii sprzeczne z dogmatami, podstawowymi zasadami, naukami lub ustaleniami autorytetów konstytuującymi tę religię.
Wskaż miejsce w którym ta "teoria" (skądinąd zawiła) mija się z podstawowymi zasadami, naukami lub ustaleniami autorytetów
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red
ITALzródło wikipedia:maciek_k
Ale to niestety zalatuje już jakąś herezją
Herezja jest pojęciem zaczerpniętym z religii chrześcijańskiej i sensu stricto, odnosi się tylko do wydarzeń w obrębie chrześcijaństwa. Podobne do chrześcijańskiej herezji zjawiska zdarzały się w obrębie innych wielkich religii, mając w nich jednak inne znaczenie, inny wymiar i inne skutki. Dlatego można je określać jako herezję tylko umownie, przez analogię. W tym sensie przez herezję rozumie się poglądy jednostek bądź grupy wyznawców danej religii sprzeczne z dogmatami, podstawowymi zasadami, naukami lub ustaleniami autorytetów konstytuującymi tę religię.
Wskaż miejsce w którym ta "teoria" (skądinąd zawiła) mija się z podstawowymi zasadami, naukami lub ustaleniami autorytetów
ITALU drogi, był to żart z mojej strony. Dlaczegóż uznałem, że to herezja??
Poniewóż .... przytoczona przez Ciebie teoria jest oczywiście prawdziwa, lecz zdanie, w które ją wkomponowałeś można interpretować na setki sposobów.
Ja osobiście napisałbym tak:
Im wyższe przełożenie tym wolniejszy obrót i wyższy moment obrotowy.
Innymi słowy jeśli ciało A spowolnisz 20 razy będzie ono szybsze niż to samo ciało A spowolnione 50 razy choć 50 jest większe od 20
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Przy teorii polarisów można się nieźle pokręcić ITAL, to do jutra ja lece quady ogarnąć.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!