Jakiego quada kupić ?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Gibons

Jakiego quada kupić ?

Post autor: Gibons » pn 20 paź, 2008

Witam mam zamiar kupić quada jednak zupełnie nie wiem co wybrać. Będę jeździł nim głównie po lasach, łąkach jakichś drogach szutrowych oraz dosyć sporych pochylniach a więc tutaj przydała by się jakaś moc. Nie wiem ile było by wystarczająco myślę że taki quadzik o pojemności 500cc starczyłby chyba tak ? Dobrze gdyby miał a raczej powinien mieć bieg wsteczny. Skrzynia hmm wydaje mi się że automat byłby najlepszy ale pewnie jest droższy tak ? nie zależy mi na biciu rekordów prędkości ale miło byłoby gdyby jakieś 80km/h był w stanie jechać :) ponieważ na drogach asfaltowych też będę jeździł ale bardzo mało więc nie zależy mi na tym aby miał homologacje i abym mógł go rejestrować. Nie mam pojęcia za jaką firmą w ogóle się rozglądać. Wiem tylko tyle że chińczyków mam nie kupować :P tyle wyczytałem. Quad nie musi być nowy wydaje mi się że nawet takiego się nie opłaca kupować z racji tego że dużo traci na wartości a taki powiedzmy 2-4 letni już będzie sporo mniej kosztował ale to tylko moje domysły nie wiem czy tak rzeczywiście jest :P ? Bardzo proszę o podanie jakichś typów nie wiem jakieś rady na co patrzyć lub co warto czego nie itd ogólnie jakieś rady dla mnie.

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » pn 20 paź, 2008

i jeszcze jedno ....ile chcesz wydać ?

jeśli chesz pośmigac bez przepraw to bierz ośkę (ale jazda w 2 osoby to męczarnia)
jeśli chesz jezdzic w 2 osoby to weż jakąś przeprawówkę lub model X2 np. polarisa

pojemność na ośkę starczy nawet 400 na przeprawę 500 w górę

zawęż teraz swoje oczekiwania wejdz na allegro i obejrzyj parę sztuk (modeli)

Gibons

Zależy mi na tym aby śmigać w 2 osoby :) więc co by było dobre ? co do ceny hmm nie wiem w jakich są cenach czy kupie jakąś dobrą używkę w cenie 12.000 ?

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » pn 20 paź, 2008

Za 12 tys będzie ciężko, co najwyżej jakaś japońska/amerykańska 300/350.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

jarek167

Post autor: jarek167 » pn 20 paź, 2008

Gibons

To ile musiałbym wydać?

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » pn 20 paź, 2008

Hmm Polarisów X2 500 na rynku wtórnym nie ma zbyt wielu. A nowy kosztuję w promocji 29.900. To oczywiście z takich quadów które są bardziej dla dwojga. Możesz kupic coś innego np. Rubicona 500, Vinsona 500 itp. Przy zastosowaniu kufra też można wygodnie podróżowac.
Przykładowy: KUFER/TORBA/OPARCIE - jak zwał, tak zwał
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » wt 21 paź, 2008

dokładnie tak ...... na używkę szykuj jakieś 20 tpln na nówke 25-30 tpln

ostatecznie jakieś cf moto jest chyba x2 i 500cm ale to nie to samo co usa-japan

http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t ... sc&start=0

nówkę w longu dostaniesz za jakieś 18 tpln używkę odpowiednio taniej

wersję short widziałem w używce za jakieś 11 tpln

do turystyki i niezbyt ciężkiego terenu starczy ale topienie i cięższe przeprawy odpadają

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”