Quad do 12-13k 450ccm Jaki ??
Quad do 12-13k 450ccm Jaki ??
Witam wszystkich
Chciałem sie dowiedzieć Jaki quad będzie najlepszy z 450ccm ?
Nie będę jeździł nim po torach tylko jakieś pola lasy itp ... Mieszkam na Wsi wiec ....
Na Quada mam tak do 13k . Narazię muszę sie jeszczę pozbyć http://allegro.pl/show_item.php?item=449001660 Chętnie sie zamienię na jakiegoś quada
Myśle nad Yamaha yzf 450 ponieważ jakoś tak jest najbardziej Wizualna
Co mi polecicie w tej klasie quadów ?? Czy takim quadem jak yzf 450 da sie śmigac w zimie da rade 2x4?? Nie znam sie zabardzo wiec prosze o wyrozumiałość ...
Pozdrawiam i prosze o rady
Chciałem sie dowiedzieć Jaki quad będzie najlepszy z 450ccm ?
Nie będę jeździł nim po torach tylko jakieś pola lasy itp ... Mieszkam na Wsi wiec ....
Na Quada mam tak do 13k . Narazię muszę sie jeszczę pozbyć http://allegro.pl/show_item.php?item=449001660 Chętnie sie zamienię na jakiegoś quada
Myśle nad Yamaha yzf 450 ponieważ jakoś tak jest najbardziej Wizualna
Co mi polecicie w tej klasie quadów ?? Czy takim quadem jak yzf 450 da sie śmigac w zimie da rade 2x4?? Nie znam sie zabardzo wiec prosze o wyrozumiałość ...
Pozdrawiam i prosze o rady
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Jeżeli nie będziesz jeździł po torach, to może powinieneś zastanowić się nad quadem z biegiem wstecznym. Ja osobiście byłem użytkownikiem YFZ450 i byłem zadowolony. Ale głównie śmigałem po torach. Teraz masz większy wybór w quadach, więc i problem większy z wyborem. A i rynek wtórny już troszkę bardziej sensowny.
Jednak gdybym miał wybierać, to wolałbym np. YFZ 450 niż Raptora 660. Po pierwsze 450 jest lżejsza, ma niżej umiejscowiony środek ciężkości, co odczujesz przy zjazdach, podjazdach i trawersach. Dodatkowo ma gazowe amortyzatory, co również odczujesz po nierównych drogach. Bo w tych pieniądzach nie kupisz wersji Raptora 700-ki z gazowymi amorkami... Ale na korzyść 660 czy 700 na pewno wpływa posiadanie biegu wstecznego...
Przeczytaj sobie ten temat, piszę tam troszkę o biegu wstecznym:
Używany, sportowy, koło 10.000zł
Co do jazdy w zimę, to sama przyjemność, ale pod warunkiem, że śnieg nie jest większy nić 20 cm.... Kiedyś wybrałem się pojeździć w 50 cm śniegu YFZ450 i myślałem że do domu nie dojadę... W głębszy śnieg to tylko quady 4x4... Albo skuter śnieżny
Jednak gdybym miał wybierać, to wolałbym np. YFZ 450 niż Raptora 660. Po pierwsze 450 jest lżejsza, ma niżej umiejscowiony środek ciężkości, co odczujesz przy zjazdach, podjazdach i trawersach. Dodatkowo ma gazowe amortyzatory, co również odczujesz po nierównych drogach. Bo w tych pieniądzach nie kupisz wersji Raptora 700-ki z gazowymi amorkami... Ale na korzyść 660 czy 700 na pewno wpływa posiadanie biegu wstecznego...
Przeczytaj sobie ten temat, piszę tam troszkę o biegu wstecznym:
Używany, sportowy, koło 10.000zł
Co do jazdy w zimę, to sama przyjemność, ale pod warunkiem, że śnieg nie jest większy nić 20 cm.... Kiedyś wybrałem się pojeździć w 50 cm śniegu YFZ450 i myślałem że do domu nie dojadę... W głębszy śnieg to tylko quady 4x4... Albo skuter śnieżny
Póki co quadowa emeryturka :)
No i dalej nie wiem ... Poczytałem forum i mam jeszcze takie pytania .
Cy taką yzf 450 jest wypchac do tyłu z błota cyz wogule tak normalnie z garażu Dużo z tym problemu Mam 15lat wiec wiecie ... Dla mnie gdyby nie ten wsteczny to już bez konkurencyjna by była yzf dizajn i wogólę ... Ile spali taki kład ?? To sie liczy na godziny czy km ?? Czy Yzf ma wystarczająco mocy by z gazu wprowadzić ja w poślizg przy +/- 40km/h Czy yzf można porównać pod względem mocy i urzywalnośći do raptora 660 ? Do 13k lepiej kupić raptora 660 ( ma wsteczny tak ?? ) czy Yzf 450 ... Prosze o odpowiec Jestem zielony .....
Cy taką yzf 450 jest wypchac do tyłu z błota cyz wogule tak normalnie z garażu Dużo z tym problemu Mam 15lat wiec wiecie ... Dla mnie gdyby nie ten wsteczny to już bez konkurencyjna by była yzf dizajn i wogólę ... Ile spali taki kład ?? To sie liczy na godziny czy km ?? Czy Yzf ma wystarczająco mocy by z gazu wprowadzić ja w poślizg przy +/- 40km/h Czy yzf można porównać pod względem mocy i urzywalnośći do raptora 660 ? Do 13k lepiej kupić raptora 660 ( ma wsteczny tak ?? ) czy Yzf 450 ... Prosze o odpowiec Jestem zielony .....
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Kamil YFZ 450 spokojnie wypchasz z garażu, z błota raczej nawet na wstecznym nie wyjedziesz:) Niedługo nauczysz się zawracać w miejscu. Spali około 10 litrów na 100km/h - zależy od jazdy, terenu - za dużo czynników by móc stwierdzić ile dokładnie. YFZ ma bardzo dużo gazu i przy 40km/h bez problemu cie wprowadzi w poślizg, może nawet postawić Cię na 2 koła. YFZ można spokojnie porównywać do R660, na torze wygrywa YFZ, w lesie R660. Dużo zależy od twojego stylu jazdy czy będziesz latał po torach czy po lesie...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Czy raptor wygra w lasach, co za pytanie! Rapi po prostu w lesie jest bardziej poręczny(czyt. wsteczny). Wymienia się w quadzie głównie olej w YFZ'cie i w Rapim, staraj się to robić dość często, możesz tak sobie uratować silnik:), wymienia lub naciąga się łańcuch. Ogólnie powiem tak, do takiego przelicznika, 70% las 30 % tor - raptor 660
70% tor 30 % lat - YFZ
70% tor 30 % lat - YFZ
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Z tego co pamiętam to od zawsze YFZ była z amorami gazowymi.Kamil XXX:
A czy były różne wresje YZF'ek ?? tz jakieś amory gazowe i czy były wersje z normalnymi ??
Na co zwracać uwage przy zakupie quada ??
czy do 12-13k kupie jakaś fajna yzf ??
Na co zwracać uwagę? - W pierwszym numerze gazety Quadzik - polski magazyn o quadachjest o tym obszerny artykuł... Więc jak możesz się wstrzymać do 1 listopada, to tam przeczytasz
A za 12-13 oczywiście możesz kupić YFZ w dobrym stanie. Wszystko zależy od tego jak kto się nią opiekował...
Póki co quadowa emeryturka :)