LS - poziom oleju, smary, płyny.
LS - poziom oleju, smary, płyny.
siema mam pytanko tak jak w temacie jakich uzywac do lucky stara ??
Płyn hamulcowy - ?
olej do skrzyni biegow - ?
olej do silnika - ?
płyn do chłodnicy - ?
smar na łancuch - ?
bardzo prosze o pomoc i jesli czegos brakuje to mozecie podac jeszcze.dzieki wielkie za pomoc
Płyn hamulcowy - ?
olej do skrzyni biegow - ?
olej do silnika - ?
płyn do chłodnicy - ?
smar na łancuch - ?
bardzo prosze o pomoc i jesli czegos brakuje to mozecie podac jeszcze.dzieki wielkie za pomoc
Ostatnio zmieniony pt 14 sie, 2009 przez Hasu, łącznie zmieniany 1 raz.
One life...One love...One style..
-
Dami95 napisał...
Olej silnikowy: Do luckiego niektórzy leją Motula 5100 (ja też)
kupuj generalnie najtańszy - to nie ma większego znaczenia, lotos np jest fabrycznie nalewany w fabryce Mercedesa,
wymieniaj tylko regularnie., najpierw po 300km od nowości potem co 2500 km,
szczególnie ze to luckystar - daleko mu do sprzetu wyczynowego, szkoda kasy na motul (wręcz jest za rzadki do tego sprzętu), będzie palił
Ostatnio zmieniony pt 31 paź, 2008 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
robertyamaha jak masz tak doradzać to lepiej wcale nie doradzaj.
Po pierwsze w LS wymiany oleju robi się co 1000km (pierwszy po 300), a po drugie Motul ma zarówno pełne syntetyki, półsyntetyki i mineralne oleje. Czym lepszy olej tym lepiej dla silnika i jego żywotności.Hasu śmiało lej Motula 5100 10W40 4T (półsyntetyk), lub Maxima, albo Castrola.
Skrzynia olej przekładniowy 75W90 lub 80W90
Płyn hamulcowy DOT4
Po pierwsze w LS wymiany oleju robi się co 1000km (pierwszy po 300), a po drugie Motul ma zarówno pełne syntetyki, półsyntetyki i mineralne oleje. Czym lepszy olej tym lepiej dla silnika i jego żywotności.Hasu śmiało lej Motula 5100 10W40 4T (półsyntetyk), lub Maxima, albo Castrola.
Skrzynia olej przekładniowy 75W90 lub 80W90
Płyn hamulcowy DOT4
-
iras61
kupuje akcje Lotosa a Merola sporzedaje
tez się z tego śmiałem., ale mam tam znajomego, do fabryki merc wysyłają tysiące beczek oleju.
Większość produktów LOTOS Oil jest oficjalnie aprobowana do stosowania, przez koncerny Volkswagen i Mercedes Benz. Warto zwrócić uwagę na nowość – olej LOTOS Traffic Diesel 505.01. Posiada on aprobaty do użycia w silnikach samochodów koncernu Volkswagen (Audi, Volkswagen, Skoda, Seat) wyposażonych w pompowtryskiwacze jak również w nowoczesnych konstrukcjach silników diesla innych producentów również wyposażonych w filtry cząstek stałych.
żródło http://paliwa.pl/go.php/pl/aktualnosci/ ... rwsze.html
ja prywatnie uważam to za kiepski olej, nie kupuje tego do samochodu, ale do quada....
Ostatnio zmieniony wt 04 lis, 2008 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.
- chuligan
- Quad:: Lucky Star 250
- Imię: Mariusz
W sumie to powtórzę za kolegą tede74, silnik motul 5100 10w40, skrzynia - motul 300 o specyfikacji (75w90 chyba ale na 100%- motul 300), do smarowania masz raptem jedną "kalamitkę" w tylnym wahaczu (jeśli więcej, liczę na konstruktywne uwagi doświadczonych użytkowników), specyfików do łańcucha w postaci spray'ów jest naprawdę niezliczona ilość, jedno o czym warto pamiętać przy konserwacji łańcucha zabezpieczonego fabrycznie smarem, najpierw go porządnie trzeba umyć-wyropować, nie zrobiłem tego i efektem po użyciu spray'. było totalne zachlapanie rozpuszczonym starym smarem całego prawego nadkola i wszystkich przyległych elementów.
Lucky Star Sp 250 S
http://www.youtube.com/watch?v=6yKqLKipDXg
http://www.youtube.com/watch?v=6yKqLKipDXg