szczecin

Zobacz jak bawi się Team Quad Szczecin 4x4...
Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » ndz 21 wrz, 2008

kogut
zacznij od przegladu na 15 kw :D :D potem juz z gorki :D :D
Kogut! nie ściemniaj kolegi jeśli nie znasz tematu! Żadne z górki - jeśli jesteś ze Szczecina to zapomnij o rejestracji quada nieposiadającego homologacji. Żadne przeglądy ci nie pomogą, czy orzeczenia rzeczoznawców!
Nie chce mi się pisać bo opisywałem to już na tym poście wcześniej -cofnij się i poczytaj!
Ja mam Hondę z USA i przerabiałem to u nas - nie rejestrują quadów, a rzeczoznawcy też nie chcą już tych głupot pisać, bo im UM chce zakładać sprawy sądowe. Poczekaj do 2009r. coraz więcej jest sygnałów o obowiązkowej rejestracji quadów. Ponoć na wschodzie Polski jest łatwiej
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły

shogun
Quad:: C 330

Post autor: shogun » ndz 21 wrz, 2008

jesteśmy już po PT...nastroje pozytywne ale wszyscy mają niedosyt jazdy.dla mnie osobiście to brakowało ostrych przepraw i ciężkiego terenu - czułem się jak emeryt którego wypuścili na spacer po łące abym guza sobie nie nabił.Zbyt łatwa była ta edycja a bym powiedział dziecinnie łatwa.Chłopaki z klasy obok po dniówce nawet błota nie widzieli na oczy....ale wrócilismy bez strat i zaczynamy się przygotowywać do 30 godzinnego rajdu w mało komfortowych warunkach - ale to już będzie podane na ustawkach dla Teamu.Fotki wkleję jutro.pozdrawiam Shogun
wyniki podam jutro
...dzień dobry...

Awatar użytkownika
roj
Kontakt:

Post autor: roj » ndz 21 wrz, 2008

A zna ktoś jakąś hamownię, która "zdławi" miśka do 14,7 KW i wystawi stosowne papiery ? Bo chyba tylko tego będzie mi brakowało z tego co czytałem. Mam nadzieję, że w Policach jest łatwiej w urzędzie - bo tam należę. Za każde info będę wdzięczny.
Jeśli się nie uda to zostaje przyczepka :(
G700

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 21 wrz, 2008

śrem ale nie wiem czy zdławi :)
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
homarek
Lucky ATV Team
Kontakt:

Post autor: homarek » ndz 21 wrz, 2008

Ruszko

śrem ale nie wiem czy zdławi :)
Pytanie było właśnie o hamownie, która "zdławi", więc po co piszesz coś, co nie ma związku z postem. Czyżbyś nabijał posty??
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 21 wrz, 2008

Po prostu napisałem mu jak nazywa się hamownia po to żeby mógł się dowiedzieć czy da radę u nich zdławić quada. Nic z nabijaniem.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » ndz 21 wrz, 2008

piotrr
A zna ktoś jakąś hamownię, która "zdławi" miśka do 14,7 KW i wystawi stosowne papiery ?
na końcu tej drogi masz i tak rzeczoznawcę i....koło się zamyka, a problem rejestracji nie dotyczy tylko UM Szczecin (dzwoniłem i sprawdzałem), lecz całej zachodniej ściany Polski!!
Ale próbuj, może tobie się uda - w WK Szn leżało ostatnio 45 spraw na kupce do odmowy rejestracji quada z niby pełna dokumentacją!!
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły

Awatar użytkownika
gero13
ATV-Team Sulechów
Quad:: can am outlander 800 xtp max
Imię: Gerard
Kontakt:

Post autor: gero13 » ndz 21 wrz, 2008

U nas w Zielonej i okolicach też możesz zapomnieć o rejestracji quada ze stanów.Dopiero co to przerobiliśmy.Powiedzieli nam w UK ,że w przypadku pierwszej rejestracji potrzebna jest homologacja.Z tego co wiem to Yamaha ma homologację w Niemczech, wiec najprościej jest sprzedać niemcowi on rejestruje u siebie i odkupić - przynajmniej teoretycznie.
[color=#000080][b]Quad Cartel Team/ATV Team Sulechów[/b][/color]

Awatar użytkownika
kogut

Post autor: kogut » ndz 21 wrz, 2008

ja mam na swojego dowod amerykanski :D :D :D tak ze odpadla mi kwestja homologacji :D :D

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 21 wrz, 2008

Kogut w stanach żaden quad nie jest dopuszczony do ruchu, także nie ściemniaj.
:I love POLARIS:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Relacje z działań Team Quad Szczecin 4x4”