Rincon 650 -pilne pytanie!

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
maser73

Rincon 650 -pilne pytanie!

Post autor: maser73 » pt 22 sie, 2008

witam serdecznie kolegów! mam ważne pytanie.od 2 dni w moim Quadzie kapie płyn chłodniczy z małego otworu/podaję fotkę/.po 3 godzinnej jeżdzie zbiorniczek jest pusty i muszę dolać.proszę o pomoc kolegów,podanie przyczyny. miejsce z którego kapie,znajduje się pod filtrem oleju. pozdrawiam . :lol:
Załączniki
rincon-.jpg

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » sob 23 sie, 2008

Do sprawdzenia pompa wody, ten otwór to przelew z pompy, prawdopodobnie poszły uszczelniacze, przerabiałem to ostatnio. Niestety musisz wziąść pod uwagę wymianę pompy, w Polsce nie występują uszczelniacze jako część zamienna. Honda Polska sprzedaje tylko całe pompy u nas koszt około 800 zł. Walczyłem z tym jakiś czas próbowałem coś dopasować skończyło się tak że mam założoną nową pompę kupiłem ją w USA.

maser73

Post autor: maser73 » sob 23 sie, 2008

:lol: hi Romulus! dzięki za info.wezwę mojego mechanika i do roboty.szkoda,bo miałem zmieniać na nowego kłada.a wydatek nie mały.poza tym Honda chodzi bez problemu. serdecznie pozdrawiam kolegę. :lol: powiedz mi jeszcze,jaka cena ze stanów i gdzie zamawiać?

Awatar użytkownika
czajnikz
Kontakt:

.

Post autor: czajnikz » śr 27 sie, 2008

meser73 ty szatanie Tak Rincona zmęczyłęś że mu się pompka spsuła szanuj go trochę
:figielek: :P

Awatar użytkownika
Romulus

Post autor: Romulus » czw 28 sie, 2008

maser73 napisał...
powiedz mi jeszcze,jaka cena ze stanów i gdzie zamawiać?
Kosztu dokładnego nie znam pompa przyleciała pocztą lotniczą a była częścią większego zamówienia które razem z papierami płynie przez wielką wodę, ale ta cena nie przekroczyła 250 USD razem z przesłaniem do mnie (znajomemu który mi załatwiał dałem taki limit).
Lada dzień będę znał dokładne ceny to Ci je podam, ewentualnie będę mógł pomóc ją z USA zaimportować.
Ostatnio zmieniony czw 28 sie, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

maser73

Post autor: maser73 » ndz 31 sie, 2008

hi ziomki! uwaga do kolegi czajnika/proszę abyś nie używał tego nazewnictwa do mojej osoby.dzięki/.co do hondy ,jako sprzętu to nie mam zastrzeżeń,jak każdy mechanizm,który pracuje w ciężkim terenie dostaje swoje.Hondzia to znosi i świetnie daje radę.jak nie sprzedam to oczywiście wymieniam i ganiam .Romuls powiedz mi,czy tą część można w stanach kupić w salonie czy sklepie hondy? bo mam znajomego co może mi kupić na miejscu i wysłać paczką. dzięki za pomoc i pozdrawiam serdecznie kolegów. :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Romulus

Post autor: Romulus » pn 01 wrz, 2008

maser73 napisał...
tą część można w stanach kupić w salonie czy sklepie hondy?
Niech najpierw zadzwoni i zapyta, czy mają?
katalogowy nr części to:
19200-HN8-000 WATER PUMP
Ostatnio zmieniony pn 01 wrz, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

maser73

Post autor: maser73 » pt 05 wrz, 2008

:lol: hi Romulus ! mam pytanie? czy jak poszła tobie pompa wodna to ,dostało się trochę wody do silnika? bo mam wrażenie,że mój olej jest nie taki jak powinien.pozdrawiam serdecznie.maser73 :lol:

Awatar użytkownika
Romulus

Post autor: Romulus » pn 08 wrz, 2008

maser73

czy jak poszła tobie pompa wodna to ,dostało się trochę wody do silnika?
nie nie dostała się woda do silnika, pompa wywalała płyn na zewnątrz w tempie litra na 2 h pracy
Ostatnio zmieniony pn 08 wrz, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

maser73

Post autor: maser73 » sob 20 wrz, 2008

:lol: hi Romulus! kupiłem nową pompę wodną z serwisu Hondy.zrobiłem na nowej pompie 550 km w 3 dni i jest oki.jeszcze raz dzienki za pomoc. jak ktoś by chciał kupić starą pompę to odsprzedam.pozdrawiam kolegę. a to fotka mojej latuni.Maser73.
Załączniki
20080912398.jpg

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”