Zmiana oleju

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Zmiana oleju

Post autor: Mickey » sob 10 mar, 2007

Mam pytnie dotyczące zmiany oleju. Z tego, co wiem to należałoby zmieniać co 200 przejechanych godzin. Ale mój quad nie przejechawszy 200h chodził dziwnie, :evil: a przy wcześniejszej zmianie oleju okazało się, że był już najwyższy czas... :?
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » sob 10 mar, 2007

Co 200godzin. mi sie zdawało ze w takim quadzie maks. co 50 !!
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

BIG błoto

Post autor: BIG błoto » sob 10 mar, 2007

Ja wyminiam olej co 500 km. Efekt - przebieg ponad 13000 km bez problemów z silnikiem.
Błota nigdy zbyt wiele.

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » sob 10 mar, 2007

Mickey pisze:Z tego, co wiem to należałoby zmieniać co 200 przejechanych godzin. Ale mój quad nie przejechawszy 200h chodził dziwnie, a przy wcześniejszej zmianie oleju okazało się, że był już najwyższy czas
Sam sobie dałeś odpowiedź, przesadziłeś, znam gości, co wymieniają po każdej bardzo ostrej jeździe wszystkie! oleje

a 200 h dla niektórych ludzi oznacza raz na rok, takim proponuję zwiększyć częstotliwość kilkakrotnie.

Strugal dobrze radzi. 8)
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”