Co wybrać ???
Co wybrać ???
Witajcie !
Już prawie mam pieniądze na quada. Chcę dobrze wybrać, żeby się potem nie okazało że jest do niczego. Interesują mnie quady od 500 cm3 w górę. Już wcześniej trochę jeździłem różnymi quadami m.in. Yamahą Big Bear 250, Kymco MXU 300 i Yamahą Grizzly 450 (najdłużej). Troszkę już o quadach wiem. Quad musi być przeprawowy 4x4 i radzić sobie w trudnym terenie.
Podobają mi się (czytałem o nich dużo) :
- Suzuki Vinson 500
- Honda Rubicon 500
Może jeszcze jakieś Wasze propozycje ?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam Krzysiek
Już prawie mam pieniądze na quada. Chcę dobrze wybrać, żeby się potem nie okazało że jest do niczego. Interesują mnie quady od 500 cm3 w górę. Już wcześniej trochę jeździłem różnymi quadami m.in. Yamahą Big Bear 250, Kymco MXU 300 i Yamahą Grizzly 450 (najdłużej). Troszkę już o quadach wiem. Quad musi być przeprawowy 4x4 i radzić sobie w trudnym terenie.
Podobają mi się (czytałem o nich dużo) :
- Suzuki Vinson 500
- Honda Rubicon 500
Może jeszcze jakieś Wasze propozycje ?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam Krzysiek
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
może być jeszcze polaris 500, teraz nowe z homo są w dobrych cenach
tak naprawdę to musisz przejechac się każdym i wybrać, wtedy nie bedziesz niemile zaskoczony
każdy z tych 3 sprzętów jeśli tylko bedzie ci się na nim dobrze "siedzieć" jak naprawdę ok
ja osobiście jestem jeszcze w fazie szukania
polaris jakoś mi nie przypasował
grizzly tez nie do końca
rincon bardzo wygodny i poręczny ale mimo 680 jakoś taki zbyt cywilizowany
kingquad a i owszem zrobił na mnie dobre wrażenie
yamaha yfz 450 fajnie ale tylko do odreagowania
kfx super moc ale w dwie osoby ciężko
czekam jeszcze na jakąś możliwość sprawdzenia kvf i wtedy zadecyduję
pewnie jeśli się zdecyduję na jazdę bez połowicy to kfx
jeśli z z żonką to pewnie kingquad lub kvf
zobaczymy
tak naprawdę to musisz przejechac się każdym i wybrać, wtedy nie bedziesz niemile zaskoczony
każdy z tych 3 sprzętów jeśli tylko bedzie ci się na nim dobrze "siedzieć" jak naprawdę ok
ja osobiście jestem jeszcze w fazie szukania
polaris jakoś mi nie przypasował
grizzly tez nie do końca
rincon bardzo wygodny i poręczny ale mimo 680 jakoś taki zbyt cywilizowany
kingquad a i owszem zrobił na mnie dobre wrażenie
yamaha yfz 450 fajnie ale tylko do odreagowania
kfx super moc ale w dwie osoby ciężko
czekam jeszcze na jakąś możliwość sprawdzenia kvf i wtedy zadecyduję
pewnie jeśli się zdecyduję na jazdę bez połowicy to kfx
jeśli z z żonką to pewnie kingquad lub kvf
zobaczymy
Na początku brałem pod uwagę Grizzliego 700, KQ 750, Bombę 650 XT, Rincona 680, Polaris Sportsman 500 H.O.
Ale chyba każdy wie, że na to potrzeba $$$. A ja aż tyle nie mam. Dlatego rozglądam się za trochę mniejszymi pojemnościami -> 500 - 600 cm3. Quad musi być nowy.
Więc tak Suzuki Vinson bardzo mi się podoba i z tego co czytałem bdb w terenie. Markus wygrał na nim RR i PT. Honda też fajna -> w końcu to Honda. Polaris Sportsman jakoś mnie nie przekonuje -> te plastikowe bagażniki (chyba się szybko połamią), ta waga (jak ugrzęznę to chyba bym wyciągarkę spalił).
Ale chyba każdy wie, że na to potrzeba $$$. A ja aż tyle nie mam. Dlatego rozglądam się za trochę mniejszymi pojemnościami -> 500 - 600 cm3. Quad musi być nowy.
Więc tak Suzuki Vinson bardzo mi się podoba i z tego co czytałem bdb w terenie. Markus wygrał na nim RR i PT. Honda też fajna -> w końcu to Honda. Polaris Sportsman jakoś mnie nie przekonuje -> te plastikowe bagażniki (chyba się szybko połamią), ta waga (jak ugrzęznę to chyba bym wyciągarkę spalił).
- prezziguzzi
- Kontakt:
Na pewno i w to nie wątpie. Przez pewien czas przymierzałem się do Polarisa Sportsmana 500 H.O. (jest w promocji z homologacją ), ale to nie to. Oglądałem w salonie w Poznaniu (przejazdem) i widziałem je w akcji (na Sudetach 2008), ale ten plastikowy bagażnik i waga Poprostu mnie nie przekonuje. Nie mam nic do Polarisów, podoba mi się ich wygląd, ale wolę m.in. Suzuki Vinsona czy Hondę Foreman.
- djmp9
- Quad:: www.minikoparkawroclaw.pl
- Imię: www.minikoparka.hekko.pl
- Kontakt: