OLEJ DO SKRZYNI I DO SILNIKA
OLEJ DO SKRZYNI I DO SILNIKA
Czy olej wlewa się w 4sówach oddzielnie do silnika i skrzyni?
zazwyczaj jest oddzielnie - olej do silnika i skrzyni "zazwyczaj" jest inny czyli o innych właściwościach smarnych.
Dodatkowo możesz to sprawdzić "organoleptycznie" - poddając szczegółowej analizie wszystkie śruby które masz pod silnikiem - i które służą spuszczeniu oleju.
Nikt z moich znajomych nie spotkał z przypadkiem, aby w markowych quadach olej był ten sam do skrzyni i do silnika - jeżeli chodzi o "chinole" to nie mam bladego pojęcia.
Dodatkowo możesz to sprawdzić "organoleptycznie" - poddając szczegółowej analizie wszystkie śruby które masz pod silnikiem - i które służą spuszczeniu oleju.
Nikt z moich znajomych nie spotkał z przypadkiem, aby w markowych quadach olej był ten sam do skrzyni i do silnika - jeżeli chodzi o "chinole" to nie mam bladego pojęcia.
Mam G700 i właśnie pytałem o to w serwisie Yamahy.Powiedzieli ,ze ten sam obieg skrzynia - silnik .Do opini serwisów często podchodzę z pewnym dystansem ale w tym przypadku to fundamentalna sprawa.Co za tym idzie i olej ten sam tu i tu. Wydawało mi sie to dziwne ale tak jest w tym przypadku. Nadmienie ,że instrukcja obsługi rozróżnia wymiane oleju w silniku i w skrzyni ale już jak to zrobic ( skrzynia ) ani słówka. Dlatego tez po lekturze zapytałem serwis.