A chwila nieuwagi wystarczyła i najechałem sobie Bestią na nogę na podjeździe tzw. serwisowym (3 europalety ustawione na sobie coby sie do spodu dobrać wygodniej)...
Rozpędzone ponad 300 kg cielsko Bestii oparło i wspinało się 26" XTR'ami po moim piszczelu - nie przelewki. Kolano chciało mi się wygiąć w tą stronę, gdzie nie powinno sie zginać... Ale na twardy gnat natrafiło...
Kości całe, stawy i ścięgna obolałe, rzepka i torebka stawowa spuchnięte...
Ledwo dokuśkałem na 3 piętro po schodach do domu... Piekący ból nie pozwala mi utrzymać nogi na boki, nie pozwala na stąpnięcie na stopień... Normalnie po płaskim chodzić mogę "jak cie mogę", i bez większego bólu... Ale...
Noga jest jednak nadal cała, nadwyrężone mam ino ścięgna i zbitą rzepkę... Tragedii nie ma, acz kolwiek w kościele nie przyklęknę napewno... Rozgrzewam kolano maścią na zwichnięcia, ładuję bro na znieczulenie , a cholercia nadal boli...
Rano zakładam stabilizator na kolano...
Ale może ktoś z Was ma jakieś "babcine" sposoby na stłuczone kolano coby cierpieniom ulżyć nieco?
Porady "Babci Jadzi" - uszczerbki na zdrowiu i liz
Porady "Babci Jadzi" - uszczerbki na zdrowiu i liz
.:GALEON:.
- prezziguzzi
- Kontakt:
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
....spr€buj kupić maść homopatyczną czy jakoś tam nazywa się TRAUMUDIN ( mam nadzieję że nie przekręciłem ) naprawdę super działa....
...drugi sposób to maść tzw. końska ( bardzo śmieszne haha ) tylko nie jestem pewien czy jest w polskich aptekach bo na słowacji kupowałem a są dwa rodzaje chłodząca i rozgrzewająca...naprawdę działają !!!
Mnie też byś rozjechał a ja plecami przewróciłbym płot Twoich tesciów jak tyłem atakowałeś bestią na swój podest serwisowy
...drugi sposób to maść tzw. końska ( bardzo śmieszne haha ) tylko nie jestem pewien czy jest w polskich aptekach bo na słowacji kupowałem a są dwa rodzaje chłodząca i rozgrzewająca...naprawdę działają !!!
Mnie też byś rozjechał a ja plecami przewróciłbym płot Twoich tesciów jak tyłem atakowałeś bestią na swój podest serwisowy