Droga publiczna czy niepubliczna...

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Dami95

Post autor: Dami95 » czw 22 maja, 2008

Nie chcę zakładać nowego tematu, bo po co.
Mam takie pytanie:

Jeżdżąc sobie po prawie "bezludnej" wiosce gdzie trzymam quad'a (u babci) po drodze utwardzonej kamieniami czy jakiś facet może zadzwonić po policję, bo jest psychicznie chory i go wkurzam? (mam 13 lat)
W/g mnie jest to droga niepubliczna, co 0.5 h przejedzie jakiś samochód, jest to droga przez wioskę rozpoczyna się ona od drogi krajowej.

Tak wogóle to zapraszam w okolice Bornego Sulinowa (zachodniopomorskie), są tu świetne lasy do jeżdżenia (byłe poligony), można przyjechać z rodzinką pozwiedzać miasto, a przy okazji pojeździć.

larry

...

Post autor: larry » pn 26 maja, 2008

jeżeli jest to droga szutrowa utwardzona ze środków gminy, to raczej ma status drogi publicznej. Na Quadzie obowiązuje etyka zachowania i z sąsiadami raczej trzeba żyć dobrze. Wystarczy że odpalisz quadzikia i pojedziesz na wspomniany poligon upalić żelazo zamiast na szutrowej drodze i wkurzać sąsiada.

miałem ten sam problem mam bashana 200 s niby nic wielkiego, ale dość głośno ryczy i kurzy, Przejeżdżam przez wioskę delikatnie na dwójce i potem jak wjadę do lasu, na pole, łąkę mogę robić co chce, nie przeszkadzam nikomu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”