A więc stało się... uroczyście ogłaszam powstanie Grupy: SZCZECIN Team
Shogun został moderatorem grupy... On będzie odpowiedzialny za dodawanie nowych członków.
Oraz jeszcze jedna ważna sprawa, docelowo zależy nam na stworzeniu grup, których członkowie faktycznie spotykają się i razem jeżdżą. Nie zależy nam, żeby grupa miała kilkuset członków... Zresztą opisywałem to w temacie o Forach klubowych:
Grzegorz Głowienka:
Fora klubowe (grupy) mają być małe - kilkanaście do kilkudziesięciu osób. Każda grupa będzie miała swojego moderatora. Moderator nie ma obowiązku dołączenia do grupy każdego, kto się zgłosi. Każda grupa będzie zrzeszała tylko tych ludzi, którzy faktycznie jeżdżą w danej grupie. Jeżeli ktoś np. z Warszawy będzie chciał się ustawić i pojeździć w okolicach Zielonej Góry, to kontaktuje się z moderatorem grupy np. ZGORA Team i ustawiają się na konkretny termin - ale od tego będzie PW ewentualnie e-mail.
Oczywiście podział na województwa może pozostać, ale tylko jako główne kategorie, żeby zachować porządek w podziałach, ale w każdym województwie będzie kilka, a może kilkanaście grup, które będą miały swoje ustawki widoczne tylko dla danej grupy oraz relacje widoczne dla wszystkich. Oczywiście, żeby nie zaśmiecić Forum zbyt dużą liczbą działów, będzie to zrobione na zasadzie widocznego podziału na województwa i dopiero po kliknięciu na dane województwo pojawi się lista grup/klubów z relacjami...
Nie wyobrażam sobie grupy składającej się z np. 500 czy 1000 osób (a tak mogłoby się stać w przypadku np. grupy Mazowiecki Team), bo żaden moderator nie byłby w stanie nad taką grupą zapanować i ciężko jest poznać tych wszystkich ludzi i zwryfikować przed przyłączeniem. Dlatego grupa Mazowiecki Team, jest grupą przejściową. Sukcesywnie będą powstawały kolejne grupy w regionie Mazowieckim...
Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem...