co wybrac(Y. BIGBEAR, GRIZZLY czy też H. RANCHER) ok400ccm
co wybrac(Y. BIGBEAR, GRIZZLY czy też H. RANCHER) ok400ccm
Witajcie forumowicze,
mam mozliwosc zakupu powyzszych maszyn
yamaha bigbear '07 400ccm 4x4
yamaha grizzly '07 400ccm 4x4
honda rancher '06 420ccm 4x4
wszystkie "nowe" tj bez przebiegu.
Proszę Was o doradzenie pod kątem zadowolenia użytkownika, awaryjności, dostępności części itp co z tych maszyn wybrać.
Quad ma służyć do jazdy po polach, lasach - głównie dla zabawy.
dzięki za wszelkie wskazówki i rady
pozdrawiam
Robert
mam mozliwosc zakupu powyzszych maszyn
yamaha bigbear '07 400ccm 4x4
yamaha grizzly '07 400ccm 4x4
honda rancher '06 420ccm 4x4
wszystkie "nowe" tj bez przebiegu.
Proszę Was o doradzenie pod kątem zadowolenia użytkownika, awaryjności, dostępności części itp co z tych maszyn wybrać.
Quad ma służyć do jazdy po polach, lasach - głównie dla zabawy.
dzięki za wszelkie wskazówki i rady
pozdrawiam
Robert
Z tego co widziałem na stronie Yamahy Bigbear ma manualną skrzynię biegów i jako jedyny ma błotne opony w standardzie.
Jeździłem kiedyś Bruinem 4x4 350 i mam mieszane wspomnienia (kiepskie plastiki i konstrukcja z lat 90), jedyny plus to mała waga i to że radził sobie wszędzie bez problemu (poza głębokim plastycznym błotem).
Ale jak zależy Tobie na bezawaryjności i solidności konstrukcji to bierz Hondę.
Ale pamiętaj że Honda wymaga dobrego oleju w silniku.
Jeździłem kiedyś Bruinem 4x4 350 i mam mieszane wspomnienia (kiepskie plastiki i konstrukcja z lat 90), jedyny plus to mała waga i to że radził sobie wszędzie bez problemu (poza głębokim plastycznym błotem).
Ale jak zależy Tobie na bezawaryjności i solidności konstrukcji to bierz Hondę.
Ale pamiętaj że Honda wymaga dobrego oleju w silniku.
quadowicze - szczerze mówiąc liczyłem na większą ilość odpowiedzi, opinii, doświadczeń z posiadania podobnych maszyn.
Dzięki Kamin za info i wstępne wskazania HONDY.
Tak na marginesie szukam dobrego quada i wolałbym w automacie więc zostaje chyba bigbear bo bigbear ma manuala, hmmm z tego co widze w opisie tej hondy to rowniez ma maualna skrzynie.
No nic tak czy siak metoda eliminacji chyba zostanie grizzly - wiec ponawiam pytanie o ta maszyne YAMAHA GRIZZLY 4x4 automatic 2007 rok 400ccm - czy ma ktos doswiadczenia w tej materii?
dzieki za info i pozdrawiam
Robert
Dzięki Kamin za info i wstępne wskazania HONDY.
Tak na marginesie szukam dobrego quada i wolałbym w automacie więc zostaje chyba bigbear bo bigbear ma manuala, hmmm z tego co widze w opisie tej hondy to rowniez ma maualna skrzynie.
No nic tak czy siak metoda eliminacji chyba zostanie grizzly - wiec ponawiam pytanie o ta maszyne YAMAHA GRIZZLY 4x4 automatic 2007 rok 400ccm - czy ma ktos doswiadczenia w tej materii?
dzieki za info i pozdrawiam
Robert
- djmp9
- Quad:: www.minikoparkawroclaw.pl
- Imię: www.minikoparka.hekko.pl
- Kontakt:
Ja osobiście polecam Ci suzuki Eiger, 400
Był to mój pierwszy quad i czasem nim jeszcze jeżdżę. Mimo 4 lat, żadnych usterek prawie. Nie wiem czemu nie bierzesz go pod uwagę, jest to super maszyna i pod względem wytrzymałości raczej nie odstaje od Hondy, pojazd nie do zajeżdżenia. Nie jeździłem pozostałymi quadami prócz Hondy i Eiger jest od niej sporo wygodniejszy,
tu na forum jest sporo napisane o tym quadzie, poszukaj, ciekawa alternatywa.
Honda oprócz tego wydaje mi sie ze nie ma odłączanego napędu 4x4, ale nie jestem pewien czy mówię akurat o tym modelu
Był to mój pierwszy quad i czasem nim jeszcze jeżdżę. Mimo 4 lat, żadnych usterek prawie. Nie wiem czemu nie bierzesz go pod uwagę, jest to super maszyna i pod względem wytrzymałości raczej nie odstaje od Hondy, pojazd nie do zajeżdżenia. Nie jeździłem pozostałymi quadami prócz Hondy i Eiger jest od niej sporo wygodniejszy,
tu na forum jest sporo napisane o tym quadzie, poszukaj, ciekawa alternatywa.
Honda oprócz tego wydaje mi sie ze nie ma odłączanego napędu 4x4, ale nie jestem pewien czy mówię akurat o tym modelu
A czytasz czasem coś więcej niź 3 pierwsze wyrazy."tede74"A który z w/w jest nie markowy?JJasiek Weź markowego byle do serwisu nie było daleko Ale raczej u ciebie nie będzie problemu z serwisami
Uwaga tłumaczę: weź tego którego serwis masz najbliżej, no chyba, że wolisz spędzać czas z quadem w podróży a nie na quadzie w podróży
Pozdrawiam