Zapytanie o Quada 200ccm(Chinczyk)

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
przemo33
Kontakt:

Zapytanie o Quada 200ccm(Chinczyk)

Post autor: przemo33 » czw 01 maja, 2008

Witam
Zakupilem niedawno(osmiomiesiecznego ) quada marki [Magnus Viper 200] = [SHINERAY XY 200 ST II] o pojemnosci 200ccm i w zwiazku z tym mialbym kilka pytanek ktore mnie nurtuja.

1.Czy powinien sie on tak grzac juz praktycznie chwile po zapaleniu?

2.Mam taki problem ze na poczatku obroty sa ok, a pozniej jak sie juz dosc mocno zagrzeje to sa mocno podwyzszone, i jesli wtedy w gazniku skrece za pomoca srubki regulacujnej , to znow potem po odpaleniu przez jakis czas sa za wolne i trzeba podtrzymywac go na gazie zeby nie gasl??

3.Jaki najlepiej uzywać olej do takiego chinczyka, z tego co wiem to wczesniejszy wlasciciel lal
"Lotos mineralny 15W/40", niewiem czy nie bylby wskazany jakis inny?

4.Slyszalem cos , ze niektore quady maja zalozone blokady, czy niewiecie w jaki sposob mozna to sprawdzic i jak ewentualnie sciagnac w moim modelu quada?

5.Co jaki czas powinno sie wymieniac swiece, i jakie najbardziej polecacie?

To chyba narazie tyle co mi sie nasuwa na poczatek.

Z gory dziekuje za wszelakie pomocne informacje.

Pozdrawiam wszystkich Quadowiczow

Przemo

Seba
Kontakt:

Post autor: Seba » czw 01 maja, 2008

Na pierwsze 2 pytania moge udzielic ci takiej odpowiedzi ze ja mam tak samo.
Na 3. Ja używam oleju MOBIL EXTRA 4T 10W. Jego cena wynosi ok 30 zł ale jest bardzo dobry.
Na 4. Nie słyszałem zeby quad chiński miał blokady.

A tak apropo to ile dałes za 8 - miesięcznego quada??

przemo33
Kontakt:

Post autor: przemo33 » pt 02 maja, 2008

Witam

Mam jeszcze pytanko, czy przy wymianie oleju z mineralnego na polsytnetyk Mobli 4t, musze najpierw zalac polsyntetykiem, zeby pochodzil troche, spuscic, i dopiero zalac jeszcze raz??

Pozdro

przemo33
Kontakt:

Post autor: przemo33 » pt 09 maja, 2008

WITAM JESZCZE RAZ:)

DZIS ROZMAWIALEM Z JEDNYM KOLEGA KTORY POSUADA VIPERA 200, I MOWIł ZE PONOC TEN MODEL MA JEDNAK BLOKADY , PODOBNO 3, PIERWSZA OGRANICZA PREDKOSC DO 60KM/H I OGOLNIE JEST SLABSZY, DRUGA PREDKOSC DO 80KM/H, A TRZECIA JUZ POZWALA LECIEC NA MAXA 90KM/H.

(JAK MU SCIAGNELI TE PIERWSZA TO FAKTYCZNIE MOGL NORMALNIE JECHAC 80 A NIE 60)

ROBILI MU TO W SERWISIE ALE NIE POWIEDZIEI JAK??

CZY MACIE MOZE JAKAS WIEDZE W TYM TEMACIE??

POZDAWIAM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”