Witam
Zakupilem niedawno(osmiomiesiecznego ) quada marki [Magnus Viper 200] = [SHINERAY XY 200 ST II] o pojemnosci 200ccm i w zwiazku z tym mialbym kilka pytanek ktore mnie nurtuja.
1.Czy powinien sie on tak grzac juz praktycznie chwile po zapaleniu?
2.Mam taki problem ze na poczatku obroty sa ok, a pozniej jak sie juz dosc mocno zagrzeje to sa mocno podwyzszone, i jesli wtedy w gazniku skrece za pomoca srubki regulacujnej , to znow potem po odpaleniu przez jakis czas sa za wolne i trzeba podtrzymywac go na gazie zeby nie gasl??
3.Jaki najlepiej uzywać olej do takiego chinczyka, z tego co wiem to wczesniejszy wlasciciel lal
"Lotos mineralny 15W/40", niewiem czy nie bylby wskazany jakis inny?
4.Slyszalem cos , ze niektore quady maja zalozone blokady, czy niewiecie w jaki sposob mozna to sprawdzic i jak ewentualnie sciagnac w moim modelu quada?
5.Co jaki czas powinno sie wymieniac swiece, i jakie najbardziej polecacie?
To chyba narazie tyle co mi sie nasuwa na poczatek.
Z gory dziekuje za wszelakie pomocne informacje.
Pozdrawiam wszystkich Quadowiczow
Przemo
Zapytanie o Quada 200ccm(Chinczyk)
WITAM JESZCZE RAZ:)
DZIS ROZMAWIALEM Z JEDNYM KOLEGA KTORY POSUADA VIPERA 200, I MOWIł ZE PONOC TEN MODEL MA JEDNAK BLOKADY , PODOBNO 3, PIERWSZA OGRANICZA PREDKOSC DO 60KM/H I OGOLNIE JEST SLABSZY, DRUGA PREDKOSC DO 80KM/H, A TRZECIA JUZ POZWALA LECIEC NA MAXA 90KM/H.
(JAK MU SCIAGNELI TE PIERWSZA TO FAKTYCZNIE MOGL NORMALNIE JECHAC 80 A NIE 60)
ROBILI MU TO W SERWISIE ALE NIE POWIEDZIEI JAK??
CZY MACIE MOZE JAKAS WIEDZE W TYM TEMACIE??
POZDAWIAM
DZIS ROZMAWIALEM Z JEDNYM KOLEGA KTORY POSUADA VIPERA 200, I MOWIł ZE PONOC TEN MODEL MA JEDNAK BLOKADY , PODOBNO 3, PIERWSZA OGRANICZA PREDKOSC DO 60KM/H I OGOLNIE JEST SLABSZY, DRUGA PREDKOSC DO 80KM/H, A TRZECIA JUZ POZWALA LECIEC NA MAXA 90KM/H.
(JAK MU SCIAGNELI TE PIERWSZA TO FAKTYCZNIE MOGL NORMALNIE JECHAC 80 A NIE 60)
ROBILI MU TO W SERWISIE ALE NIE POWIEDZIEI JAK??
CZY MACIE MOZE JAKAS WIEDZE W TYM TEMACIE??
POZDAWIAM