Quadem przez ukraińskie karpaty

Archiwum quadowych imprez, które odbyły się poza granicami Polski.
Awatar użytkownika
krisS1

Post autor: krisS1 » pn 28 kwie, 2008

Też mam ochotę na ten wypad,ale rozmawiałem z kimś kto tam jezdzi i mówił mi że teraz na granicy można spędzić z 10 godzin.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 29 kwie, 2008

Granice dobrze jest przekraczac quadami, my tak robimy, unika sie w ten sposob kolejek na granicy. Wada jest taka, ze sprzet musi posiadac rejestracje.
3fun - bo quady są naszą pasją

MaciekP

Post autor: MaciekP » czw 01 maja, 2008

Czy ktoś mi podpowie jakiego terenu sie spodziewać...czy raczej szutrowo, drogi, relatywnie sucho, czy grząsko, slisko, mokro, woda, błoto?

Myslałem o zmianie 26 calowych opon Carlisle ACT X/LR zblizonych chrakterem do Mudlite XL (no moze troche bardziej uniwersalne od nich) na 25 calowe maxxis alltraki.
Na dlugie wyprawy lepiej chyba mieć lżejsze gumy...ręce, ramiona i uklad jezdny bedą wdzieczne :-)...a alltraki przez wielu sa chwalone za uniwesalnosc. Troche mnie tylko wstrzymuje ich trójwarstwowość i ew. podatnosc na przebicia.

Na Carlisle ACT zdarzylo mi sie tylko raz a powietrze schodzilo bardzo wolno.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pt 02 maja, 2008

Maciek , wszystko zależy od przewodnika jak poprowadzi trasę , generalnie jeśli pojedziecie w góry to musisz się spodziewać wszystkiego z przewagą podmokłych szutrówek z głębokimi gliniastymi koleinami , trochę kamieni ...

My jechaliśmy na Mud-Lite, ale wydaje mi się że Alltrack to dobra opona na taką wyprawę.
3fun - bo quady są naszą pasją

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy zagraniczne”