Quadem przez ukraińskie karpaty
- Krzysztof Wronowski
Czy ktoś mi podpowie jakiego terenu sie spodziewać...czy raczej szutrowo, drogi, relatywnie sucho, czy grząsko, slisko, mokro, woda, błoto?
Myslałem o zmianie 26 calowych opon Carlisle ACT X/LR zblizonych chrakterem do Mudlite XL (no moze troche bardziej uniwersalne od nich) na 25 calowe maxxis alltraki.
Na dlugie wyprawy lepiej chyba mieć lżejsze gumy...ręce, ramiona i uklad jezdny bedą wdzieczne ...a alltraki przez wielu sa chwalone za uniwesalnosc. Troche mnie tylko wstrzymuje ich trójwarstwowość i ew. podatnosc na przebicia.
Na Carlisle ACT zdarzylo mi sie tylko raz a powietrze schodzilo bardzo wolno.
Myslałem o zmianie 26 calowych opon Carlisle ACT X/LR zblizonych chrakterem do Mudlite XL (no moze troche bardziej uniwersalne od nich) na 25 calowe maxxis alltraki.
Na dlugie wyprawy lepiej chyba mieć lżejsze gumy...ręce, ramiona i uklad jezdny bedą wdzieczne ...a alltraki przez wielu sa chwalone za uniwesalnosc. Troche mnie tylko wstrzymuje ich trójwarstwowość i ew. podatnosc na przebicia.
Na Carlisle ACT zdarzylo mi sie tylko raz a powietrze schodzilo bardzo wolno.
- Krzysztof Wronowski
Maciek , wszystko zależy od przewodnika jak poprowadzi trasę , generalnie jeśli pojedziecie w góry to musisz się spodziewać wszystkiego z przewagą podmokłych szutrówek z głębokimi gliniastymi koleinami , trochę kamieni ...
My jechaliśmy na Mud-Lite, ale wydaje mi się że Alltrack to dobra opona na taką wyprawę.
My jechaliśmy na Mud-Lite, ale wydaje mi się że Alltrack to dobra opona na taką wyprawę.
3fun - bo quady są naszą pasją