KOŁA

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
karolxp
Kontakt:

KOŁA

Post autor: karolxp » pt 04 kwie, 2008

Witam wszystkich

Mam Quada 200 i mam następujący problem kiedy jade po asfalcie przy predkosci 70 zaczynaja dosyc mocno DRŻEĆ Koła to jest cholernie niebezpieczne... i tak sie zastanawiam co to moze być ""są mocno dokęcone"" ..... Jesli ktos ma jakis pomysł prosze o Pomoc...

Madman07

Post autor: Madman07 » pt 04 kwie, 2008

Ja też tak mam. Oto zdj mojego gada:

Obrazek

Jak jadę po asfalcie to szumi nie miłosiernie, i drga. A dodam, że kółka są porządnie dokręcone i były sprawdzane kilka razy (myślałem że sie odkręcają).

Awatar użytkownika
dziki

Post autor: dziki » pt 04 kwie, 2008

Macie Panowie opony terenowe które na asfalcie hałasują ,wpadają w wibracje i w uślizgi.

Po drogach szutrowych idą na MAX na utwardzonych :bezradny: :no no no: trzeba uważać .

Na asfalty stosujemy szosówki.

iras61

Post autor: iras61 » pt 04 kwie, 2008

amen :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » pt 04 kwie, 2008

Poprostu na chinczykach nie powinno się osiągać większy prędkości niż 20km/h poniewaz to grozi poważnym uszczerbkiem na zdrowiu bądź też śmiercia i powinno byc to zawarte w każdej instrukcji obsługi chińczyków
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

romeck
Kontakt:

Post autor: romeck » pt 04 kwie, 2008

nic dodać nic ująć, wiem że post nic nie wnosi ale może ilość ludzi o podobnym zdaniu podniesie wiarygodność tej opinii
brak filozoficznych podpisów do podziału...

stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700

Madman07

Post autor: Madman07 » pt 04 kwie, 2008

BadAmstaff
Poprostu na chinczykach nie powinno się osiągać większy prędkości niż 20km/h poniewaz to grozi poważnym uszczerbkiem na zdrowiu bądź też śmiercia i powinno byc to zawarte w każdej instrukcji obsługi chińczyków
Czy ja wiem? Ja swoim jadę czasami z 40-50kmh tak na oko i nic się nie dzieje.
Ostatnio zmieniony sob 05 kwie, 2008 przez Madman07, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » pt 04 kwie, 2008

Ale o to chodzi co by mogło się stac z taką konstrukcją. Nie okłamujmy się chińczycy są dobrzy w origami a że z papieru już quady robią to nie moja wina
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

romeck
Kontakt:

Post autor: romeck » śr 16 kwie, 2008

BadAmstaff chińczycy są dobrzy w jedzeniu ryżu albo w siatkówce a origami to narodowy sport Japsów, do origami trza zręcznych rąk i wyobraźni, co również się sprawdza w budowaniu udanych quadów w końcu te najlepsze są japońskie (już słyszę chór posiadaczy Bombardierów i Polarisów), z samego jedzenia ryżu tylko kupa jest... i to też cienka... :dobani:
brak filozoficznych podpisów do podziału...

stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » śr 16 kwie, 2008

nono fakt :D
Ale to nie zmienia innego że są g**** :D
I powiem ci że ostatnio kolega przesiadając sie z Grizzly 700 w terenie na Outlandera powiedział że z chęcią by zmienił na jakiegoś Outlandera MAXA :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”