[DB] "DZICZ BIESZCZADZKA"

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 15 kwie, 2008

Ogladajac materiały z rajdu mam nieodparte wrażenie , że formuła "Rajd wyciągarek" zdominowała rynek polskich rajdow quadowych.
Niestety podobnie może być w Walimiu na PT.

Organizatorzy apeluję pojedźcie na kilka uznanych rajdów za granicę - Croatia Trophy , Enduromania, Ladoga Trophy chocby.

Czy naprawdę sprawia wam frajdę podciaganie się i spuszczanie z górek na wyciagarkach czy jazda?
Od dawna apeluję , że trasa rajdu powinna być tak ułożona by najlepsi przejeżdżali ja na kołach (tak jest na Croatia Trophy) .
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Marek Wurth

Post autor: Marek Wurth » wt 15 kwie, 2008

Popieram!!!!

MaciekP

Post autor: MaciekP » wt 15 kwie, 2008

JA TEŻ...mimo, że 100x bardziej lubie górki od błota, to rajdy wyciągarkowe automatycznie mnie eliminują, bo Bomba ma problemy z wydajnoscią prądową lub zbyt dużą wrazliwością na spadki napięcia...

Można więc raz na jakiś czas się wyciągnąć, ale to wszystko.

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » wt 15 kwie, 2008

Zgadzam się " w całej rozciągłości ". Marzeniem moim jest rajd podobny do Berlin-Wrocław, ale mniej wymagający jeśli chodzi o ilość dni na quadzie ale fajnie by było niekiedy zrobić więcej niż 600 metrów i to niekoniecznie na quadzie ,bo z liną trzeba zapierniczać góra-dół. Sam niekiedy z wielka przyjemnością przejeżdżam kilkadziesiąt kilometrów szutrami i drogami w lesie. Niekoniecznie trzeba ( choć nie wykluczone jest przejechanie jakiejś rzeczki w poprzek ) ubabrać sie w błocie po szyję,rozładować ako przez wyciągarkę lub nie dojechać do domu bo " coś się wlało do motoru". Ktoś proponował na jesieni ( chyba ARECKI ) wyprawę wzdłuż brzegów Wisły. Takie pomysły mają rację bytu , ale w kilka quadów bo większą ilość to oczywiście jakieś służby będą ścigać.

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » sob 19 kwie, 2008

Grzesiu !!!! Gdzie zdjęcia z "Dziczy" !!???? Czekam strasznie niecierpliwie !

shelton

Post autor: shelton » sob 19 kwie, 2008

Może nie tak. Rajdy typu przeprawowy trial są potrzebne.

Widać to na przykłądzie samochodów. Poprostu zawodnik i sprzęt są zupełnie inanczej przygotowane na każdą z imprez.

Należy wprowadzić porządek w regulaminach i zasadach organizacji i wproawdzić jakiś sensowny podział lub formułę. Żeby było jasne jak wygląda rajd typu Berlin - Wrocław, a jak zmota na wyciągarce.
KINGSAJZ dla każdego!!!!

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » czw 24 kwie, 2008

Ale wyczekaliśmy wszystkich ze zdjęciami... Jak ja miałbym tyle czekać, to by mnie coś chyba trafiło :figielek:
Ale za to publikujemy 332 :aparat: więc mam nadzieję, że zostanie to nam wybaczone...

:arrow: Po raz pierwszy ekipa Quadzik.pl zagościła w Bieszczadach na quadowej imprezie przeprawowej. Widzieliśmy już wiele imprez atv, różne trasy, różne trudności, ale to co działo się w okolicach Tyrawy Solnej w dniach 4-6 kwietnia 2008, nawet nam (nie mówiąc o zawodnikach) zjeżyło włos na głowie… dlatego pozwoliliśmy sobie wprowadzić nowe stopniowanie słowa „ciężko” – od dziś powinno się mówić „Ciężko – Ciężej – Dzicz Bieszczadzka”... Obejrzyj quadzikowe zdjęcia i przeczytaj podsumowanie Jacka Bujańskiego na Quadzik.pl :arrow: Ciężko, Ciężej, Dzicz Bieszczadzka...

Uprzedzam pytania, które zapewne nastąpią - film z Dziczy Bieszczdzkiej na DVD jeszcze nie gotowy - jest w trakcie...
Ale zakończyliśmy pracę nad filmem z Kietlic 2008 i zapewne po weekendzie majowym (gdzieś koło 10 maja) rozpoczniemy rozsyłanie, do osób które go zamówiły...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Adamiak Jarosła
Kontakt:

Post autor: Adamiak Jarosła » pn 02 cze, 2008

Znowu będę upierdliwy ale kiedy będzie film z " Dziczy" ?????????????
Miałem nadzieję że na dzień dziecka będzie prezencik a tu cisza. Jestem rozczarowany!!!! :beczy:

iras61

Post autor: iras61 » pn 02 cze, 2008

e w Bieszczadach nie ma prądu więc kamery markowały :lol: o w mordę mam zakaz wjazdu w Bieszczady :lol: :lol: :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
WoDzUu
Kontakt:

Post autor: WoDzUu » sob 07 cze, 2008

Mieszkam tam i jest zajefanie dużo terenów do jazdy :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”